Jupiter’s Moon – Jupiter holdja (2017)

Un tânăr emigrant este împușcat în timp ce trecea ilegal frontiera. Sub șocul rănii provocate, Aryan (Zsombor Jéger) descoperă că are acum puterea de a levita. Aruncat într-o tabără de refugiați, el scapă cu ajutorul lui dr. Stern (Merab Ninidze), motivat de intenţia de a-i exploata secretul extraordinar. Cei doi bărbați evadează în căutare de bani și de siguranţă, fiind urmăriţi de un comisar. Fascinat de darul incredibil al lui Aryan, Stern decide să mizeze totul pe o lume în care miracolele se cumpără.

In Jupiter’s Moon, un tânăr emigrant este împușcat în timp ce trecea ilegal frontiera. Scenele din deschidere, cu Aryan și tatăl său (de meserie tâmplar, informație poate nu întâmplătoare), îmbarcați într-un transport clandestin, sunt claustrofobe și tulburătoare, mai ales în contextul actual și al reportajelor televizate de la granițele Europei. Sub șocul rănii provocate, Aryan (Zsombor Jéger) descoperă că are acum puterea de a levita…

Aruncat într-o tabără de refugiați, el scapă cu ajutorul lui Dr. Stern (Merab Ninidze), care salveaza refugiaţi contra unor sume de bani, motivat de intenţia de a-i exploata secretul extraordinar; doctorul este un soi de „înger” căzut, așadar. Cei doi bărbați evadează în căutare de bani și de siguranţă, fiind urmăriţi de un comisar. Fascinat de darul incredibil al lui Aryan, Stern decide să mizeze totul pe o lume în care miracolele se cumpără. O scenă în care Aryan coboară levitând de la ultimul etaj al unei clădiri, etajele derulându-se în spatele lui, mi-a amintit de un cadru similar din SF-ul distopic Brazil.


Regia: Kornél Mundruczó
Actori: Merab Ninidze, Zsombor Jéger, György Cserhalmi
2017
Gen: Drama, SF
IMDB: 6.3


Jupiter’s Moon – Jupiter holdja (2017) Online Subtitrat