Jean de Florette (1986)

Jean de Florette (1986) Film Online Subtitrat


Regia: Claude Berri
Actori: Yves Montand, Gérard Depardieu, Daniel Auteuil
An: 1986
Gen: Drama
IMDB: 8.1


Folositi butonul CC a playerului pentru Subtitrare


Sinopsis Jean de Florette

Doi fermieri din Provence fac tot posibilul sa distruga fericirea unui orasean intors la tara pentru a-si lucra pamantul. Oraseanul in cauza este Jean de Florette, agent al fiscului, care impreuna cu familia lui, spera sa inceapa o noua viata in mijlocul naturii, sa-si cultive pamantul si sa creasca iepuri. Dar vecinii lui au alte idei. Pentru ca nu reusesc sa-i cumpere terenul, ei astupa izvorul de pe mosia lui si asteapta ca seceta sa-i vina de hac.

Am tinut anume sa fac acest review inainte de a vedea partea a doua, cea care incheie acest film gandit in doua acte. Am rezistat astfel tentatiei desi dvd-ul continea si cel de-al doilea disc, Manon of the Spring (1986). Dar am vrut sa pot sa imi exprim parera strict la acest prim capitor al povestii, fara sa fiu influentat de finalul intregii serii sau de schimbarea eroului acestei prime parti Jean cu Manon, cel(a) din a doua sectiune.

Poate am facut bine, poate nu, ramane sa imi dau seama singur, dupa ce voi termina de vizionat si continuare. Pana atunci ma rezum doar la acest Jean de Florette.
Filmul nu mi s-a parut rupt din soare. Nu e rau, creaza atmosfera si placere in vizionare, dar nu depaseste asteptarile. Bun ca poveste, satisfacator ca si punere in scena si cu o interpretare ok, impresia produsa de film asupra-mi este ca nu reuseste sa puna in valoare nici povestea destinului tragic al naivului personaj principal dar nici avaritia inascuta a invidiosului vecin.

Motivul principal pentru care eu consider ca ecranizarea nu isi atinge potentialul maxim este tot acest peisaj idilic. Si idea de reintoarcere la traiul greu. Dar plin de satisfactii a unui lucrator al pamantului.