iZombie (2015)

Serialul iZombie online subtitrat spune povestea unei studente la medicină care, după ce este transformată în zombi, se angajează la cabinetul unui medic legist pentru a se putea hrăni cu creier fără a fi nevoită să ucidă.

O combinaţie interesantă de comedie, serial poliţist şi elemente de horror şi supranatural, iZombie are toate şansele să se transforme într-un succes al canalului The CW, care ne-a mai oferit de lungul ultimilor ani Arrow, The Flash şi Jane the Virgin. Cu actori puţin cunoscuţi în prim-plan, scenariul se bazează pe scenariul sprinţar pentru a-şi promova primul sezon de 13 episoade.


Regia: Diane Ruggiero, Rob Thomas
Actori: Rose McIver, Malcolm Goodwin, Rahul Kohli
Anul: 2015
Gen: Seriale Online, Drama, Crima, Comedie
IMDB: 7.9


iZombie (2019) SEZONUL 5 Online Subtitrat:

S05E01

S05E02

S05E03

S05E04

S05E05

S05E06

S05E07

S05E08

S05E09

S05E11

S05E12

S05E13


Trailer


Review

În centrul atenţiei este Liv Moore (Rose McIver), o absolventă de medicină care se transformă în zombi după ce este atacată la o petrecere de oameni care luaseră un drog nou, Utopium. Conştientă că trebuie să consume creier uman pentru a nu-şi completa transformarea şi a-şi păstra umanitatea, Liv se angajează la morgă, unde face o descoperire ce-i dă viaţa peste cap: fiecare creier îngurgitat îi oferă şi amintirile persoanei decedate. La sfatul şefului ei, doctorul Ravi Chakrabarti (Rahul Kohli), Liv va folosi amintirile pentru a le face dreptate, cu ajutorul poliţistului Clive Babinaux (Malcolm Goodwin), celor ucişi sau decedaţi în condiţii misterioase.

Replicile inteligente şi problemele existenţiale ale protagonistei sunt elementele cele mai interesante din scenariu, care nu reuşeşte, cel puţin în primul episod, să ofere şi o investigaţie pe măsură. Discuţiile în contradictoriu şi sarcasmele personajelor principale oferă un divertisment mai puţin facil decât alte producţii de televiziune, iar partea supranaturală a poveştii aduce şi tensiune, mai ales că primul episod se termină cu promisiunea unui fir narativ cât se poate de interesant pentru o explorare amănunţită în viitor.

Pentru România, primul episod vine şi cu o dublă surpriză ieşită din comun: de multă vreme nu am auzit un dialog atât de complex vorbit în limba română într-un serial de televiziune american. Creierul din acest episod îi aparţine unei prostituate (că doar nu era să fie om de ştiinţă) românce, iar Liv îşi dă seama că noua ei natură îi oferă acces nu doar la amintirile, ci şi la cunoştinţele şi chiar maniile acesteia. Să auzi, în limba română, un comentariu sarcastic la adresa sistemului de învăţământ din SUA într-o producţie TV de anvergură este un omagiu pe care românii îl văd foarte rar în serialele americane. Primul episod are şi două actriţe de origine română în distribuţie, Alexandra Voicu şi Elysia Rotaru.

Serialul este inspirat de benzile desenate DC Comics (publicate de Vertigo) cu acelaşi nume, dar ecranizarea păstrează doar premisa şi renunţă la celelalte creaturi supranaturale (fantome, mumii) din sursă şi se concentrează pe experienţele umanizante ale lui Liv. Astfel iZombie propune un nou personaj principal feminin captivant şi interesant, care încearcă să facă faţă, cu aplomb şi stăpânire de sine, unei situaţii ieşite din comun. Primul episod dovedeşte şi că, în lipsa unei voinţe de fier şi a “dietei” controlate atent, starea lui Liv se poate înrăutăţi foarte rapid.

Cum ar putea evolua povestea pe parcursul următoarelor 12 episoade? Liv va trebui să treacă peste faptul că, după ce a devenit zombi, a fost nevoită să se despartă de logodnicul ei, pentru a nu-l transforma şi pe el. Cu siguranţă va apărea un alt personaj masculin care o va determina pe eroină să lupte cu şi mai multă forţă pentru umanitatea ei. O altă intrigă de explorat este sursa drogului Utopium şi răspunsul unei întrebări care o macină pe Liv: mai sunt şi alţii ca ea? Şi, dacă da, dau dovadă de aceeaşi stăpânire de sine în administrarea noii lor existenţe?