Iubire cu gust de afine – My Blueberry Nights (2007)

Iubire cu gust de afine – My Blueberry Nights (2007) Online Subtitrat


Regia: Kar-Wai Wong
Actori: Norah Jones, Jude Law, Natalie Portman
An: 2007
Gen: Drama, Romantice
IMDB: 6.7


Folositi butonul CC a playerului pentru Subtitrare


Sinopsis Iubire cu gust de afine – My Blueberry Nights

Personajul central al filmului este Elizabeth, o tânără ce călătorește prin Statele Unite, încercând să afle adevăratul sens al dragostei și întâlnind fel de fel de personaje excentrice pe drum. Elizabeth comandă în fiecare seară o tartă în cafeneaua lui Jeremy (Jude Law). Îi povestește cum a fost părăsită de iubitul ei. Într-o seară nu mai vine, a plecat sa-l caute? Filmat pe legendara “Route 66”, această reflecție asupra iubirii și a descoperirii de sine este un road-movie sentimental, ce-i oferă cântăreței Norah Jones prima ocazie de a juca într-un film.

Ce trebuie să se-ntâmple între o iubire veche şi una nouă pentru ca cea din urmă să prindă aripi să se înalţe cu adevărat? Să treacă timp, oameni sau gânduri?

Aceasta este întrebarea cu care te poate lăsa regizorul Kar Wai Wong după ce vizionezi My Blueberry Nights. Nu însă în mod obligatoriu. În timp ce unii cinefili l-au considerat un film de nota 10, alţii au fost dezamăgiţi spunînd că maestrul a avut un moment în care a rămas fără inspiraţie.

Filmul mi s-a părut oarecum simplu dar merită privit pentru impresiile cu care rămâi în final. Deşi pe parcurs culorile, ritmul şi cuvintele descoperă o lume expresivă ca-n In the Mood For Love , unele replici sunt memorabile:

– Dacă arunc aceste chei atunci acele uşi vor rămâne închise pentru totdeauna şi acest lucru nu-l pot decide eu, spune Jeremy (Jude Law) când este întrebat de Elizabeth (Norah Jones) de ce păstrează într-un borcan cheile unor oameni care le-au lăsat acolo.