Insula câinilor – Isle of Dogs (2018)

Din cauza unui focar de gripă canină in Insula câinilor – Isle of Dogs (2018), primarul unui orășel din Japonia se vede obligat să alunge toți câinii din oraș. Ajungând în carantină pe o insulă care ține loc de groapă de gunoi, Chief, Rex, Boss, Duke și King nu pot decât să deplângă situația mizeră în care se află.

După mai multe zile care au trecut fără să se întâmple nimic palpitant, cei cinci prieteni nu pot decât să dea voioși din codiță când pe insulă își face apariția Atari Kobayashi. Un băiețel venit să-l caute pe Spots, prietenul său cel mai fidel. Însă căutarea nu este lipsită de peripeții, iar patrupezii vor trebui să-l ajute pe Atari să-și regăsească prietenul înainte ca autoritățile japoneze să îl oblige să se întoarcă acasă.

Animaţia va fi proiectată în deschiderea festivalului de la Berlin, la mijlocul lui februarie. Scenariul scris de Wes Anderson explorează evenimente dintr-un viitor distopic. Când câinii sunt surghiuniţi pe o insulă din cauza unei epidemii de gripă canină. Eroii sunt cinci dintre câini, care vor ajunge să ajute un băieţel. Atari, venit pe insulă pentru a-şi căuta căţelul dispărut. Wes Anderson revine la tehnica stop-motion după succesul global al lui Fantastic Mr. Fox (2009).


Regia: Wes Anderson
Actori: Scarlett Johansson, Greta Gerwig, Frances McDormand
An: 2018
Gen: Animatie, Aventura, Comedie
IMDB: 8.1


Isle of Dogs (2018) Online Subtitrat