Ip Man The Legend Is Born (2010)


Ip Man The Legend Is Born (2010) film online subtitrat

Regia: Herman Yau
Actori: Yu-Hang To, Huang Yi, Rose Chan, Ip Chun, Hins Cheung
Anul: 2010
Gen: Actiune, Biografie, Drama
Durata: 100 minute
IMDB: 7.0/10 din 10887 voturi

Ca un copil, Ip Man The Legend Is Born învață Wing Chun de la Chan Wah-shun împreună cu Ip Tin-chi (fratele adoptat Ip Man) și Lee Mei-wai. După moartea lui Chan de o boală, Ip Man continuă să învețe Wing Chun de la senior lui, Ng Chung-sok, înainte de a pleca în cele din urmă Foshan pentru a studia în Hong Kong.

În Hong Kong, după un meci de hochei câmp, Ip Man The Legend Is Born și colegii săi sunt rasial insultat de un occidental. Ip Man ia infracțiune la limba. Occidental apoi le insulte în limba chineză. Ip Man contestă occidental la o luptă și îl învinge. Notorietate și popularitatea Ip Man a avânta după incident. În timp ce obținerea medicament pentru tratamentul occidental pe care acum el se referă la ca un prieten, el întâlnește maestru Leung Bik, care este de fapt fiul lui Leung Jan, profesor Chan Wah Shun-lui. Ip Man învață un stil diferit, îmbunătățit de Wing Chun de la Leung și priceperea sa în artele marțiale îmbunătățește enorm. Între timp, în Foshan, Ip Tin-chi a crescut pentru a deveni un om de afaceri important în altă asociație de arte martiale Wing Chun.

Ip Man The Legend Is Born revine la Foshan ani mai tarziu si reuneste cu colegii lui. Ng Chung-sok vede că Ip Man a însușit un nou stil de Wing Chun de la Leung Bik, care diferă de la stilul ortodox Chan Wah Shun-lui. Ip Man, de asemenea, mai târziu se îndrăgostește de Cheung Wing-shing, fiica vice-primarul din Foshan. Când Lee Mei-wai își dă seama că Ip Man iubeste Cheung, ea acceptă dragostea Ip Tin-chi pentru ei. În noaptea nunții, nașul ei este ucis și Ip Man The Legend Is Born este arestat ca un prim suspect după ce a fost martor lupta cu el. Cheung mai târziu mințit că Ip Man a fost cu ea toată seara să-l fi eliberat din închisoare. Lee descoperă o scrisoare de la Ip Tin-chi, dezvăluind implicarea sa în uciderea nașul ei. Ea a fost salvată de Ip Tin-chi, atunci când ea tentativa de sinucidere și amândoi plece pentru Foshan, dar sunt oprite de japonezi. Lee este capturat și Ip Tin-chi este forțat să-l omoare Ng Chung-sok, deoarece Lee a arătat scrisoarea lui.

La Asociatia de arte marțiale, Ng Chung-sok a fost învins de Ip Tin-chi și japonezii. Ip Man ajunge la timp pentru a salva Ng Chung-sok de a fi uciși și apoi învinge ulterior japonezii și Ip Tin-chi. Ip Tin-chi arată atunci că el este de fapt un japonez pe nume Tanaka Eiketsu, și a fost trimis la China pentru a se infiltra și de a lucra ca un agent sub acoperire. El efectuează apoi seppuku pentru a pune capăt vieții. Ip Man grabeste pe la dig pentru a salva Lee. El învinge japonezii și salvează Lee. La debarcader, ei descoperă că japonezii au fost contrabandă copii japonezi în China, eventual ca viitori agenti sub acoperire, similare cu Ip Tin-chi.