Înainte să adorm – Before I Go to Sleep (2014)


Înainte să adorm – Before I Go to Sleep (2014) Online Subtitrat


Regia: Rowan Joffe
Actori: Anne-Marie Duff, Nicole Kidman, Mark Strong, Colin Firth, Ben Crompton
Anul: 2014
Gen: Drama, Mister, Thriller
Durata: 92 minute
IMDB: 6.3


Folositi butonul CC a playerului pentru Subtitrare


Sinopsis Înainte să adorm – Before I Go to Sleep

Before I Go To Sleep / Înainte să adorm este un thriller bazat pe un best-seller mondial a cărui protagonistă este o femeie care, din cauza unui tragic accident, se trezește în fiecare dimineață fără a-și mai aduce aminte nimic din trecutul ei – până într-o zi, când află un adevăr care o împinge să-i pună la îndoială pe cei din jurul ei…

Pe de-o parte mi-a placut, pe de alta, nu. Mi-au placut actorii, si cred ca prestatia lui Nicole Kidman a fost de exceptie. Mi-a placut si felul in care a fost construit filmul, ca un soi de puzzle psihologic, care te tine in priza pana la sfarsit.

Dar aici apare problema: imediat ce e gata filmul; si rasufli usurat; realizezi ca premisa in sine e ridicola. Si de fapt asta m-a deranjat cel mai mult: faptul ca mi s-a cerut sa cred ca o femeie cu familie; prieteni; cunostiinte; o slujba; poate fi luata de oricine dintr-un spital; (chiar si cu acte false); tinuta ascunsa; si nimeni; nici unul din cei care au cunoscut-o; nu se intreaba unde a ajuns.

Daca ar fi sa inghit povestea; as ramane cu o dilema mult mai grea de solutionat: societatea “vestica” e chiar obisnuita sa-si inchida bolnavii prin spitale iar apoi sa nu mai intrebe de ei; sa-i uite; sa se multumeasca cu a plati facturi; eventual; dar sa nu dea un telefon; sa nu vina in vizita? Am inteles ca sotul a dorit sa-si protejeze baiatul; dar el nu a fost curios nici macar o clipa ce face mama fiului sau; daca e mai bine; daca traieste?