In the Shadows (2012)


In the Shadows – Ve stínu (2012) film online subtitrat

Regia: David Ondrícek
Actori: Miroslav Krobot, Martin Mysicka, Ivan Trojan, Sebastian Koch, Filip Antonio
Anul: 2012
Gen: Crima, Drama, Thriller
Durata: 106 minute
IMDB: 7.1/10 din 644 voturi

De-a lungul ultimilor ani, multe dintre țările din fostul bloc sovietic au produs filme In the Shadows privi înapoi la abuzurile epocii comuniste. În acest an de la intrarea cehă pentru limba străină Oscar, în umbră, este situat în Praga în 1953 și se concentrează pe procesele spectacol groaznice care au condamnat mulți oameni nevinovați la moarte. Unul dintre starurile de film, Sebastian Koch, co-a jucat într-un câștigător mai devreme Oscar, viețile altora, o disectie genial de Stasi din Germania de Est. Noul film al lui Koch, expert în regia lui David Ondricek, ia o privire la fel de nimicitor la aparatul de stat ceh de securitate.

Filmul In the Shadows se deschide în stilul unui film noir din anii ’50, cu cinematografie frumos, dark-tonifiat (prin Adam Sikoba) a unui cuplu de escroci furat un cache de bijuterii. Când poliția vin în a investiga, căpitane Hakl (Ivan troian) suspectează că este implicat ceva mai mult decât un simplu jaf. Indicii indica un grup de imigranți evrei ca hoții, și Pază de Stat susține că au furat bijuteriile pentru a finanța o operațiune sionist ajutat de Statele Unite ale Americii. Un agent german (Koch) este numit în a ajuta la anchetă, ceea ce face de două ori suspecte a Hakl antisemitismul stă taxele. Neamțul se dovedește a fi mult mai complicat decât Hakl suspectează inițial, dar evreii sunt într-adevăr în curs de orientate pe nedrept. Cu toate acestea, ei mărturisesc la crimele și sunt aduse la un proces care este puțin mai mult decât un spectacol de propagandă.

Hakl este portretizat ca un polițist cinstit luptă autoritățile comuniste mai insidioase, dar el duc o luptă dificilă. Filmul reușește atât ca un bun de poliție procedurală și ca un comentariu politic musca pe perioada. Caracterizările, cu toate acestea, ar putea folosi mai mult textura. Niciodată nu e destul de clar de ce căsătoria Hakl este fragilă. Trojan, care arată un pic ca David Strathairn, nu este un om de frunte convențional, dar el aduce un sentiment convingător de integritate la portretizarea lui. Koch găsește adâncimi în caracterul său tulburat, și Sona Norisova aduce caldura la rolul mai degrabă neformate soției Hakl lui. Actorii joacă oficialii comuniști sunt gras corespunzător și amenințător.

Design de producție a filmului In the Shadows este impecabil, iar muzica obsedantă de Jan P. Muchow și Michal Novinski contribuie la starea de spirit rău augur. Un cuplu de scene de violență grafică pot fi offputting pentru publicul de artă care susțin acest tip de film, dar Shadow reușește aduce o perioadă de deranjant înapoi la viață