In the Bedroom (2001)

Familia Fowlers din filmul In the Bedroom este o familie obisnuita din Maine: Matt (Tom Wilkinson) este doctorul orasului si ii place sa pescuiasca, sotia sa Ruth (Sissy Spacek) dirijeaza corul scolii, iar fiul lor Frank (Nick Stahl) tocmai s-a intors acasa in vacanta primului sau an de facultate. Frank este indragostit de Natalie (Marisa Tomei) o mama tanara care este in divort cu sotul sau Richard Strout (William Mapothor). Lui Richard I se aprinde tot sangele sa-si vada sotia cu alt barbat. Curand, o tragedie de neinchipuit va destrama familia Fowlers.


Titlu Romania: In dormitor
Regia: Todd Field
Actori: Tom Wilkinson, Sissy Spacek, Nick Stahl
An: 2001
Gen: Crima, Drama
IMDB: 7.4


In the Bedroom (2001) Online Subtitrat


Trailer


Review In the Bedroom (2001)

Filmul se bazează pe Killings, o povestire a lui Andre Dubus, cunoscut scriitor american, autorul a nouă cărţi de ficţiune. Absolvent de Jurnalism, Dubus a servit şase ani în Marină, ajungând până la gradul de căpitan. Tragedia care i-a marcat viaţa, un accident de maşină în urma căruia nu a mai putut merge, şi-au pus amprenta asupra creaţiilor sale. Povestile sale impresionează prin curajul, delicateţea şi înţelegerea cu care se opresc asupra unor momente cheie din viaţa unor oameni obişnuiţi. Dubus a primit PEN/Malamud Award, the Rea Award, the Jean Stein Award din partea Academiei de Arte şi Litere.

In the bedroom este filmul de debut al actorului Todd Field, cunoscut pentru rolul pianistului din ultimul film al lui Kubrik, Eyes wide shut/Cu ochii larg închişi. Co-scenarist, alături de Robert Festinger, Tom Field şi-a concentrat atenţia pe felul în care pierderea fiului afectează iremediabil relaţiile dintre cei doi soţi. “Suferinţa, mâhnirea sunt lucruri ciudate. Imediat ce moare cineva, parcă eşti într-o piesă de Ibsen. Nimeni nu vorbeşte cu adevărat despre ceea ce simte”, declară regizorul. Durerea, violenţa, mânia, mâhnirea sunt implicite, dar impactul emoţional este cu atât mai covârşitor asupra spectatorului.

Interpretul personajului principal, Tom Wilkinson, a devenit cunoscut mai ales după rolul din comedia The Full Monty. Criticii de film îl consideră pe Wilkinson un actor extraordinar, iar prestaţia sa din producţia lui Field a fost unanim apreciată. Alexander Walker, criticul de film al London Evening Standard, afirma că personajul creat de Wilkinson dezvăluie caracteristici ale personajului cu care cei mai mulţi actori nu şi-ar fi bătut capul. Regizorul Todd Field a fost atras de actorul “cu o incredibilă putere”, care a filmat unele dintre cele mai emoţionate scene din film de câte şase ori. Wilkinson a fost distribuit cu doar o săptămână înainte de începerea filmărilor, pentru că era nevoie de un actor care “să poată face faţă” actriţei principale, Sissi Spacek. De altfel, prestaţia acesteia a fost recompensată cu un Glob de Aur şi un Independent Spirit Award.