In mintea lui John Malkovich – Being John Malkovich (1999)

In mintea lui John Malkovich – Being John Malkovich (1999) Film Online Subtitrat


Regia: Spike Jonze
Actori: John Cusack, Cameron Diaz, Catherine Keener
An: 1999
Gen: Comedie, Drama, Fantezie
IMDB: 7.8


Folositi butonul CC a playerului pentru Subtitrare


Sinopsis In mintea lui John Malkovich – Being John Malkovich

În sfârșit, un film pentru toți cei care au vrut să fie… altcineva. Craig Schwartz (John Cusack), un păpușar neapreciat, se angajează ca funcționar la etajul 7 1/2 al unei clădiri de birouri. Plictisit de căsnicia sa de 10 ani cu Lotte (Cameron Diaz), Craig devine obsedat de frumoasa Maxine (Catherine Keener), care însă îl respinge. Supărat, Craig se întoarce în biroul său, iar într-un moment de exasperare, izbește o ușă și descoperă un pasaj secret. Atras într-un tunel întunecat, umed, Craig își dă seama că a descoperit accesul la experiența unica de a fi… John Malkovich! Căci a ajuns în mintea lui John Malkovich! Iar acesta este abia începutul.

Time Magazine a realizat în 2004 un top 100 cei mai influenţi oameni de pe pământ. I-au numit the people who shape our world. Printre aceştia se numără şi Charlie Kaufman, regizorul filmelor Eternal Sunshine of the Spotless Mind, Human Nature, Confessions of a Dangerous Mind şi bineînţeles, Being John Malkovich.

Se pare că numitor comun pentru multe dintre aceste creaţii cinematografice este complexitatea minţii umane. Interesul lui Kaufman pentru ceea ce se află în abisurile sufletului, pentru lumile secrete, pentru ceea ce nu a fost explorat încă doar pentru că e neobişnuit, prinde diverse forme.

Dacă în Eternal Sunshine… asistăm la o disecare cruntă a subconştientului personajului central, în Being John Malkovich personajul principal, păpuşar de profesie, găseşte o portiţă prin care pătrunde în mintea unui actor celebru.

Mai departe, atât prin umor (există într-un bloc etajul şapte şi jumătate) cât şi prin delicateţe (păpuşarul – un rol de excepţie pentru actorul John Cusack – pune pe scena imaginaţiei femeia de care s-a îndrăgostit dar care îl ignoră).


Trailer In mintea lui John Malkovich – Being John Malkovich