Iisus – Jesus (1999)

Iisus – Jesus (1999) Film Online Subtitrat


Regia: Roger Young
Actori: Jeremy Sisto, Debra Messing, Armin Mueller-Stahl
An: 1999
Gen: Biografie, Drama, Istorice
IMDB: 6.0


Iisus – Jesus PARTEA 1:

Iisus – Jesus PARTEA 2:


Sinopsis Iisus – Jesus

Acest film este o reconstituire cinematografica a celor patru Evanghelii, cu adaugarea unor elemente extra-biblice care nu se regasesc in Noul Testament. Filmul pune accent pe aspectul uman al vietii lui Iisus care nu este portretizat solemn, ci mai degraba uman. El isi exprima emotiile plangand la inmormantarea tatalui sau, aruncand cu pietre in Lacul Galileei, dansand la nunta din Cana si stropindu-se cu apa cu ucenicii sai.

Scenele extra-biblice sunt redate in film ca flashback-uri temporale reprezentand prima sa calatorie la Ierusalim alaturi de Ioan, precum si scene de razboi si distrugere purtate in numele lui in timpul perioadelor medievale și moderne.

De asemenea, Satana apare in biblia online subtitrat sub doua forme diferite: o exemplificare vizuala a unui om modern in costum si o femeie in rosu, in locul sarpelui traditional care apare in cele mai multe pelicule.

Filmul are, de asemenea, un narator, un istoric roman apocrif numit “Livius”, care urmareste si comenteaza evenimentele. Care au loc pe parcursul derularii story-ului. Este foarte probabil ca acesta sa fie numit astfel dupa istoricul Titus Livius.

Iisus s-a născut în jurul anului 4 sau 5 î.d.Hr. (Acest decalaj este dat în principal de trecerea de la calendarul iulian, la cel gregorian). Poporul Israel se afla sub ocupaţie străină – exceptând câteva perioade scurte de eliberare. Din secolul VII î.d.Hr., şi în tot acest timp evreii s-au luptat pentru menţinerea identităţii naţionale. Fiecare evreu credincios era animat de speranţa. Că într-o zi Mesia va veni şi va aduce izbăvire naţiunii alungând dominaţia romană. Mesia este un cuvânt evreiesc, care înseamnă „Unsul”. Iar „Hristos” nu este numele de familie al lui Iisus, ci echivalentul grecesc al acestui titlu.