I Daniel Blake (2016)

I Daniel Blake (2016) Film Online Subtitrat


Regia: Ken Loach
Actori: Dave Johns, Hayley Squires, Sharon Percy
An: 2016
Gen: Drama
IMDB: 8.0


Folositi butonul CC a playerului pentru Subtitrare


Sinopsis I Daniel Blake

Daniel Blake este un bătrân din nord-estul Angliei care se îmbolnăvește și are nevoie de asistență socială din partea statului. În timp ce se chinuie să învingă sistemul birocratic pentru a obține acest ajutor, el o întâlnește pe Katie, care ar vrea să scape de la azilul pentru nefamiliști, dar pentru asta trebuie să accepte un apartament la sute de kilometri distanță.

Acest film ma prins de inima mea, la fel ca orice altă piesă de cooperare Laverty- Loach. Nu este un thriller, nu este răsucită, fără vârfuri de emoții. Acesta arată realitatea goală a vieții noastre de zi cu zi, cu durerile sale mari și umor, în același timp. Insa, ne “banalitatea” acestor dureri mari este puterea filmului, se arată modul în care fiecare întâlnire cu sistemul este timpul ne confruntăm cu realitatea sistemului și să caute pe cineva care va da o mână să supraviețuiască. Desigur, acest lucru este valabil mai ales pentru clasa muncitoare. Filmul a descrie încet că nu este o propagandă socialistă, pentru că atunci când se arată cu adevărat realitatea se dezvăluie ca o propagandă socialistă.

Dar filmul nu este o altă prezentare documentaristic a vieții de zi cu zi a unui lucrător, așa cum se arată, de asemenea, modul în care să facă față cu toate acestea avem experiență. Este formarea unei solidaritate cu alții ca noi, femeia din coadă, chinezii din fabrică, negru în depozit, grefierul la birou … Suntem deja conectat, chiar și cu cele din alte continente. Odată ce vom vedea pe cineva strigând cu scrisul său pe perete, ar trebui să strige cu el, cu vocea noastră. Dacă unul dintre ei scrie o scrisoare, alta ar trebui să se răspândească cuvântul său.


Trailer I Daniel Blake