Hunted by a Myth (2017)

Hunted by a Myth (2017) Documentar Online Subtitrat


Regia: Daniela Henao Cardenas
Actori: Daniela Henao Cardenas, Karim Palmieri
An: 2017
Gen: Documentare
IMDB: 8.3


Se lucreaza la subtitrare!


Sinopsis Hunted by a Myth

Rinurile sunt sacrificate de un mit, 529 de giganți africani au fost deja tăiați în primele șase luni ale anului. În recentul film independent “Vânat de un mit”, regizorul Daniela Henao Cardenas încearcă să prezinte cât de diferite puncte de vedere ar putea duce la supraviețuirea speciei.

Cardenas explică cum dorea ca titlul filmului ei să sublinieze faptul că sunt mituri care chiar ucid rinocerii, precum și pentru ca aceasta să fie o introducere provocatoare pentru spectator. “Mitul este în esență faptul că în China și Vietnam, cornul de rinocer poate vindeca cancerul sau acționează ca un fel de afrodisiac”, a spus ea.

Numai în Asia se așteaptă ca cornul de rinoceri să ajungă la 60.000 USD pe kilogram. Ceea ce a dus la sugerarea legalizării comerțului cu corn ca o posibilă soluție pentru stoparea crizei de braconaj.

Cardenas continuă să explice cum un corn de rinoclu este mai valabil decât aurul și cocaina pe piața neagră. Chiar dacă un corn este alcătuit din puțin mai mult decât keratina, care se găsește și în unghiile umane.

Punctul central al filmului se învârte în jurul unei perioade de 24 de ore de lacrimă în care regizorii de jocuri găsesc o carcasă rinocită. Si apoi se găsesc într-o cursă împotriva timpului după ce și-au dat seama că avea un vițel.