Humans (2015)

Avand locatia in suburbiile Londrei, Humans online subtitrat are actiunea intr-un prezent paralel, in care cel mai nou accesoriu pentru orice familie moderna si mult prea ocupata este un Synth, un servitor robot de ultima generatie, ce arata straniu de similar cu echivalentul uman.

In primul sezon, cei cativa „synth” cu constiinta proprie incep sa fie urmariti de autoritati pentru a se identifica secretul ce sta in spatele activarii acestei vointe proprii. Gemma Chan, protagonista serialului SF Humans online subtitrat, este synth-ul Anita cu un trecut pe care oamenii nici nu i-l pot banui, trecut in care se numea Mia si avea constiinta si vointa proprii.

Joe Hawkins (Tom Goodman-Hill) ia decizia de a cumpara un Synth. Relatia cu sotia sa Laura (Katherine Parkinson) devine din ce in ce mai distanta si astfel considera ca aparitia unui asemenea robot servitor, le va oferi timpul de care au atata nevoie pentru a redeveni cuplul si familia care erau odata. Noul Synth al familiei Hawkins, Anita (Gemma Chan) din Humans online subtitrat, are un succes rapid si deodata haosul din casa lor se transforma intr-o oaza curata, ordonata si linistita. Avand ezitari, Laura cedeaza in fata cerintelor familiei dar curand realizeaza ca ceva este diferit la Anita. Ceva nu este in regula.


Regia: Samuel Donovan
Actori: Katherine Parkinson, Gemma Chan, Lucy Carless
Anul: 2015
Gen: SF, Drama, Seriale Online
IMDB: 8.0


Humans SEZONUL 1 Online Subtitrat:

S01E01

S01E02

S01E03

S01E04

S01E05

S01E06

S01E07

S01E08

Humans SEZONUL 2 Online Subtitrat:

S02E01

S02E02

S02E03

S02E04

S02E05

S02E06

S02E07

S02E08

Humans SEZONUL 3 Online Subtitrat:

S03E01

S03E02

S03E03

S03E04

S03E05

S03E06

S03E07

S03E08


Trailer


Recenzie serial Humans

Astăzi – În Nagasaki, Japonia, se va deschide în această vară primul hotel cu personal format în totalitate din roboţi. Aceşti roboţi nu îţi vor curăţa doar camera şi vor strânge rufele. Ei te vor verifica, se vor ocupa de rezervările la cină, vor imita comportamentul uman şi vor vorbi în patru limbi diferite.

Mâine – Achiziţionarea unui robot multi funcţional ar putea deveni realitate, un real ajutor în casă ce îţi pregăteşte copiii pentru şcoală sau se vor ocupa de un părinte bolnav. Dacă este o decizie bună sau rea, asta este întrebarea pe care „Humans” vrea să o exploreze. Nu este vorba dacă această tehnologie este capabilă; este vorba despre impactul pe care acestă tehnologie avansată o va avea asupra populaţiei umane. Oare acestă nouă abordare a vieţii va fi benefică sau în detrimentul rasei umane­? Şi ce vom deveni noi atunci când această tehnologie va veni?

Având locaţia în suburbiile Londrei, „Humans” are acţiunea într-un prezent paralel, în care cel mai nou accesoriu pentru orice familie modernă şi mult prea ocupată, este un Synth – un servitor robot de ultimă generaţie, ce arată straniu de similar cu echivalentul uman. În centrul celor patru poveşti concurente explorate de-a lungul seriei, este viciata dar iubita familie Hawkins.

Joe Hawkins (Tom Goodman-Hill) ia decizia de a cumpăra un Synth. Relaţia cu soţia sa Laura (Katherine Parkinson) devine din ce în ce mai distantă şi astfel consideră că apariţia unui asemenea robot servitor, le va oferi timpul de care au atâta nevoie pentru a redeveni cuplul şi familia care erau odată. Noul Synth al familiei Hawkins, Anita (Gemma Chan), are un succes rapid şi deodată haosul din casa lor se transformă intr-o oază curată, ordonată şi liniştită. Având ezitări, Laura cedează în faţa cerinţelor familiei dar curând realizează că ceva este diferit la Anita. Ceva nu este în regulă.

Widower George Millican (William Hurt) a dezvoltat o relaţie foarte apropiată cu al său învechit Synth, Odi (Will Tudor), pe care îl tratează mai mult ca pe un fiu decât ca pe o maşinărie. Atunci când Odi începe să se defecteze , Serviciul Naţional de Sănătate îl înlocuieşte forţat cu un nou model mai în vârstă, Vera (Rebecca Front) şi George trebuie să ascundă relaţia stânsă dintre el şi Odi sau riscă să-l piardă autorităţilor. Între timp, un tânăr pe nume Leo (Colin Morgan) şi al său Synth, Max (Ivanno Jeremiah), încearcă cu disperare să găsească pe cineva din trecutul lui Leo. Dar cine este şi de ce? Şi de ce Max pare să nu fie un Synth obişnuit? Pe urmele lor se află un om misterios numit Hobb (Danny Webb), care este hotărât să descopere un secret înainte ca acesta să distrugă umanitatea aşa cum o ştim.

În sfârşit, D.S. Peter Drummond (Neil Maskell) lucrează pentru Grupul Operativ de Tehnologii Speciale, rezolvând disputele legate de Synth, pentru a scăpa de frustrarea faţă de impecabilul terapeut sintetic al soţiei sale. Pete îşi petrece majoritatea timpului completând hârtii şi rezolvând incidente mărunte, pentru că un Synth rareori se defectează, până când într-o zi, investighează un caz ce sfidează orice


Personajele

Anita (Gemma Chan)

Anita este un frumos robot Synthetic, achiziţionat de către familia Hawkins pentru a-i ajuta în casă. Majoritatea timpului, Anita este servilă, flexibilă aşa cum fiecare Synth ar trebui să fie – dar din când în când ea face ceva inexplicabil. Este Anita ceva mai mult decât androidul care pare a fi?

Laura Hawkins (Katherine Parkinson)

Laura Hawkins este o femeie ce pare că le are pe toate – deşteaptă, nostimă, cu o carieră strălucită în avocatură, are un soţ iubitor şi copii. Dar în interior se luptă cu un secret de care nici familia sa nu ştie. Oare apariţia Anitei în casa lor o va forţa să spună adevărul sau îi va distruge familia pentru totdeauna?

Joe Hawkins (Tom Goodman-Hill)

Joe Hawkins este un bărbat familist ce îşi iubeşte soţia şi este un tată excelent. Este nostim, relaxat, iubitor, şi îşi tratează copii ca egali. Dar nu se descurcă cu problemele emoţionale cu care se confruntă familia sa. Într-o încercare greşită şi nereuşită de a rezolva problemele familiei el o cumpără pe Anita, nerealizând că ea va agrava situaţia pe care trebuia să o atenueze.

Mattie Hawkins (Lucy Carless)

Deşteaptă, plină de viaţă şi sarcastică, rebela Mattie face parte din generaţia care consideră că roboţii Synth le vor transmite lucruri irelevante. Ce rost are să înveţi din greu când un Synth poate face totul aşa de uşor? Deşi Mattie pare directă şi cinică, aceasta este doar o faţadă, ea fiind un adolescent vulnerabil şi sensibil iar problemele din relaţia cu Laura au lasat-o cu o dorinţă de a se ataşa.

Sophie Hawkins (Pixie Davies)

Sophie devine imediat preferata frumoasei Anita care adoră să se joace cu ea. Anita are întotdeauna timp să-i citească o poveste, spre deosebire de ocupata sa mamă. Inocenţa ei tinerească este o barieră în a înţelege diferenţele (sau lipsa acestora) între roboţi şi oameni. Se ataşează foarte mult de Anita şi o simte ca parte din familie.

Toby Hawkins (Theo Stevenson)

Toby este un băiat ajuns în punctul de a deveni bărbat – având în faţă toate descoperirile şi nelămuririle de adolescent.  Prins între copilărie şi dorinţa de a fi tratat ca un adult, Toby învaţă ce înseamnă dragoste la prima vedere din primul minut în care Anita este introdusă în gospodărie.

Odi (Will Tudor)

Modelele Synth create de stat sunt de obicei modernizate la fiecare doi ani. La vâsta de şase ani, Odi este învechit, uzat şi pe punctul de a-i ceda total sistemul. El trebuie să fie casat. Dar proprietarul său, Dr. George Millican, nu îl poate lăsa să plece. El şi soţia sa decedată, l-au luat pe Odi când amândoi erau bolnavi – George şi-a revenit dar soţia sa nu. Acum Odi – ale cărui multiple defecte l-au transformat într-un risc al siguranţei, dar i-au dat şi un farmec excentric – este tot ce i-a mai rămas lui George de pe urma soţiei sale. Odi nu poate să-i răspundă sentimentelor lui George – el abia poate să facă o pâine prăjită – dar singuraticul văduv nu poate lăsa acest depozit de amintiri valoroase să plece. Nu contează cât de permeabil ar fi.

Leo (Colin Morgan)

Leo este un om disperat cu un singur scop: acela de a se reuni cu familia sa iubită. Mereu pe fugă şi vânat de forţe misterioase, Leo are puţine de pierdut – şi se vede. Sub duritatea sa, se ascunde o slabiciune profundă pentru tovarăşii săi Synth.

Max (Ivanno Jeremiah)

Curios, cu ochii larg deschişi şi mai ales loial, Max este un Synth care se comportă un pic diferit faţă de milioanele de fraţi şi surori negânditori, din întreaga lume. Cine îl face să fie aşa şi de ce? Max doreşte să cunoască lucruri – sau cel puţin aşa pare. Pare foarte devotat lui Leo, îndeplinind multiple sarcini pentru el – apropiat, confident, frate mai mic, protector şi sufletist. Nu vede rău la nimeni şi în nimic, abordând pe oricine şi orice cu un optimism demn de un copil. Cine ar programa un Synth cu aşa caracteristici? Petrece un timp cu Max şi vei ajunge să crezi că este bun – poate mult mai bun decât orice persoană. Doar că el nu este o persoană.

Niska (Emily Berrington)

Dacă Niska ar fi în lumea reală, ea ar fi un argument pentru design inteligent. Ceva atât de frumos ca ea nu putea decât să fie creat, ceea ce şi este. Am întâlnit-o lucrând ca prostituată într-un bordel Synthetic legal, unul dintre milioanele de persoane cu moravuri uşoare înregistrate, ce fac orice doreşti, nu au nevoie de plată( aceasta merge către proxeneţi şi matroane) şi nu au nevoie niciodată să-şi părăsească camera. Dar Niska arată comportamente ce o fac un pic diferită faţă de colegele fără pic de minte.

Dacă nu ai şti că este doar o maşinărie, ai fi tentat să crezi că pare… supărată. De fapt, te poţi întreba dacă, sub acel zâmbet sexy şi privirea de vino-încoace, nu există o mare ură împotriva umanităţii – mai presus, a bărbaţilor – care o folosesc pentru plăcerile proprii. Dar de ce ar programa cineva o maşinărie să-şi urască creatorii?

Fred (Sope Dirisu)

Puternic, înţelept şi protector, Fred a fost proiectat ca şi figura unui frate mai mare. El ar face orice pentru a-şi proteja familia şi ceilalţi se bazează pe el în orice situaţie.

Dr. George Millican (William Hurt)

Dr. George Millican a fost cândva un om de ştiinţă strălucit – un inginer mecanic la proiectul original Synth. De când soţia sa a murit, el s-a retras din lume, salvat de compania Synth-ului său învechit Odi. George îşi tratează robotul mai mult ca pe un fiu decât ca pe o maşinărie, datorate amintirilor plăcute pe care Odi i le aduce lui George. Din păcate, mintea şi trupul învechit ale lui Odi cedează, spre deosebire de ale lui George…

Profesor Edwin Hobb (Danny Webb)

Hobb a fost adjunctul lui  David Elster, creatorul roboţilor Synth , în domeniul inteligenţei artificiale. Cei doi au lucrat împreună la prototipul primului model Synths – iar Hobbs era devotat strălucitului său mentor. Dar ceva nu a mers bine între cei doi, a avut loc o neînţelegere şi cei doi au mers pe drumuri separate. Hobbs şi-a petrecut următorii ani construind o formidabilă ipoteză pentru a demonstra că el are dreptate. El poate fi un om obişnuit, dezarmant, plăcut – el este un om de ştiinţă, un academician, un bunic. Dar el urmăreşte obiectivele sale cu un fanatism determinant ce îl face capabil de orice. Şi exact acele obiective nu sunt destul de clare.

Peter Drummond (Neil Maskell)

Un poliţist talentat dar fără ambiţie, Pete s-a transferat la Forţele Speciale Tehnologice (o mică unitate de poliţie ce se ocupă cu puţinele cazuri de crime printre roboţii Synth) pentru o viaţă liniştită, ore mai sănătoase şi pentru a petrece mai mult timp în căsnicia sa. A crezut că a lăsat în urmă lumea morbidă a crimelor umane , dar în schimb s-a regăsit la marginea ciudată a unei societăţi în schimbare – fiind martorul celor mai întunecate aspecte ale celor mai rele transformări pe care roboţii Synth le au asupra vieţii noastre, cel puţin în ochii săi. A devenit furios, amar şi cinic – convins că politicile roboţilor Synth vor fi decăderea noastră, vor deforma relaţiile umane şi vor otrăvi capacităţile noastre de comunicare. Nu îl ajută faptul ca are un Synth acasă ce o ajută pe soţia sa să îşi revină după un accident de maşină. Şi ajunge să creadă că Jill îl place mai mult pe al său Simion decât pe el…

Karen Voss (Ruth Bradley)

Un înascut detectiv, dedicată serviciului său înainte de toate – relaţii, prieteni sau familie. Este o singuratică dar nu una plictisitoare şi inchisă. Este optimistă, îşi iubeşte meseria şi este mereu pregătită cu o glumă sau un zâmbet sardonic. Ea şi cu Pete lucrează bine împreună şi au dezvoltat o relaţie apropiată(are o imensă plăcere de a-şi necăji partenerul morocănos), dar au păreri diferite când vine vorba despre roboţii Synth. Karen este pragmatică, filozofică despre efectele pe care Syntheticii le au asupra societăţii. Pentru ea nu este vorba despre a-i iubi sau urî; este doar o problemă de adaptare. Până la urmă, ei nu pleacă nicăieri. Cicatricea de pe gâtul ei sugerează un trecut dureros dar Pete este prea discret pentru a întreba. Dar poate motivul adevărat pentru care Karen acceptă mai uşor roboţii Synth este că aceştia nu pot răni oamenii…

Reţeaua se mândreşte cu cele mai vizionate serii dramatice în istoria reţelelor de cablu şi numărul unul în televiziune printre adulţii cu vârste între 18-49 de ani în ultimii trei ani cu “The Walking Dead. Seriile dramatice ale postului AMC includ Mad Men, The Walking Dead, Better Call Saul, Hell on Wheels, TURN: Washington’s Spies, Halt and Catch Fire, Fear the Walking Dead, Humans şi viitoarele The Making of The Mob: New York, Into the Badlands şi The Night Manager. De asemenea AMC a explorat lumi şi discuţii autentice cu spectacole originale ca Talking Dead şi Comic Book Men. AMC este deţinută şi operată de către AMC Networks Inc. Şi reţelele sale surori sunt IFC, SundanceTV, BBC America şi WE tv. AMC este disponibil prin toate platformele, inclusiv on-air, online, la cerere şi pe mobil.