Hostages (2017)

Filmul descrie evenimente reale care au avut loc în 1983, când șapte tineri georgieni, toți din familii de elită intelectuală, au încercat să fugă de Uniunea Sovietică prin deturnarea unui avion. Criza sa încheiat cu o furtună a avioanelor de către forțele speciale sovietice care au dus la opt morți. Supraviețuitorii au fost încercați și executați ulterior.

Filmul Hostages online subtitrat (Mdzevlebi) regizat de tânărul regizor georgian Rezo Gigineishvili a fost prezentat la secțiunea “Berlinale” din secțiunea Panorama. Se bazează pe adevăratele evenimente ale unui deturnat avion în 1983 de către un grup de tineri aparținând elitei artistice a Georgiei. Deturnarea a avut ca rezultat pierderi multiple; iar toți delincvenții; cu excepția femeii; au fost executați. După dizolvarea URSS; participanții la aceste evenimente au fost uneori romanticizați și reprezentați ca martiri eroici.

Filmul lasă o impresie puternică și lasă loc pentru gândire. Teza de închidere a filmului – “În 1991; libertatea de mișcare a fost în cele din urmă acordată” – este ceva complet inutil; în primul rând; aceasta este o cunoaștere comună și; în al doilea rând; lipsa libertății de mișcare nu poate fi o scuză sau o explicație pentru atrocitățile descrise în film.


Regia: Rezo Gigineishvili
Actori: Irakli Kvirikadze, Tinatin Dalakishvili, Avtandil Makharadze
2017
Gen: Crima, Drama
IMDB: 6.4


Hostages (2017) Online