Hondros (2017)

Documentarul urmareste viata si cariera a faimosului fotograf Chris care a primit multe premii. Plin de ambitie el a fotografiat la incidentele din 9/11. Documentarul exploreaza complexitatea conflictelor din diferite atacuri, tinand o viata normala. Gloante zboara prin aer, bubuituri pe pamant si impuscaturi venite din mainile copiilor. In acest moment, un tanar Liberian de pe un pod, trage cu RPG lui si dupa ce loveste tinta, sare in sus de bucurie. Lumea nu ar fi vazut asemenea agresiune din partea oamenilor daca nu exista fotograful Chris.

Când scrie despre moartea lui Abraham Lincoln, poetul Carl Sandburg a spus: “Un copac este cel mai bine măsurat când este jos”. Aceste cuvinte se referă mai mult la viața fotojurnalistului Chris Hondros, fotograf al războiului Getty și a finalistului Pulitzer de două ori, care a lăsat o gaură în lumea jurnalismului, când a fost ucis de focul de mortar din Libia în 2011.

Regizat de colegul jurnalist și prietenul de lungă durată Greg Campbell, împreună cu Jake Gyllenhaal și Jamie Lee Curtis enumerați ca producatori executivi, documentarul pur și simplu numit Hondros este un tribut adus unui bărbat care a inspirat nu numai fotografiile sale de război iconice care au capturat omenirea oamenilor prinși în mijloc de conflict, ci de umanitatea și compasiunea pe care le-a arătat în viața sa.


Regia: Greg Campbell
Actori: Pancho Bernasconi, Greg Campbell, Chris Hondros
2017
Gen: Documentare, Biografie, Razboi
IMDB: 7.5


Hondros (2017) Online Subtitrat


Trailer