Hitler The Last Ten Days (1973)

Hitler The Last Ten Days (1973) Film Online Subtitrat


Regia: Ennio De Concini
Actori: Alec Guinness, Simon Ward, Adolfo Celi
An: 1973
Gen: Biografie, Drama, Istorice
IMDB: 6.7


Folositi butonul CC a playerului pentru Subtitrare


Sinopsis Hitler The Last Ten Days

Actiunea filmului incepe pe 20 aprilie 1945 cand Hitler sarbatorea implinirea a 56 de ani si se termina zece zile mai tarziu, pe 30 aprilie. Cand cel mai terifiant dictator al omenirii cunoscut vreodata se sinucide. Totul se petrece in bunker-ul lui de la Berlin, unde Hitler, abandonat de toata lumea. Cade in depresie, care foarte repede se transforma in nebunie si in final il conduce la sinucidere.

Cum se apropie figura înverșunată a lui Adolf Hitler, o figură atât de înrădăcinată în cruzimea lui, atât de colosală în infamia sa, încât el împiedică imaginația să conceapă că el a trăit și a suflat? Cu toate acestea, el a fost la fel de uman ca tine și cu mine și dăruit cu unele dintre virtuțile și cele mai multe defecte pe care carnea este moștenitor. Ar putea fi examinat din perspectivă istorică, psihologică sau sociologică.

Luarea unei poziții asupra caracterului moral al lui Hitler nu este dificilă; el a fost întruchiparea răului. Dar a avut și el măreție? Nemesisul său, Winston Churchill, a oferit această apreciere: “Dacă răul poate fi mare, nu-i putem nega măreția.” Cu siguranta avea geniul. Nu ca un pictor cum probabil el dorea. Geniul lui era în altă parte.

Probabil a fost cel mai mare actor al secolului al XX-lea care a folosit prima dată Germania și apoi lumea ca scenă. Fascinandu-l cu spectacole de pasiune mesianică pe care le-a transportat publicul cu el la niște Valhalla interiori de neatins al creației lor.