High Life (2018)

Un grup de infractori din filmul High Life (2018) online subtitrat, este trimis într-o misiune specială în spațiu pentru a găsi o sursă alternativă de energie. În același timp, o parte din infractori acceptă să devină subiecții unui experiment de reproducere umană.

Printre cei aflați la bord se află și Monte, un tânăr care a devenit tatăl lui Willow, o fetiță foarte simpatică. Deși inseminarea artificială s-a petrecut fără acordul lui, pe măsură ce sfârșitul călătoriei este tot mai aproape, Monte începe să o îndrăgească. Imprevizibilul se produce. Iar cei aflați la bord ajung într-o situație limită în urma unei furtuni radioactive care lovește nava.


Regia: Claire Denis
Actori: Robert Pattinson, Juliette Binoche, André Benjamin
An: 2018
Gen: Aventura, Drama, Mister
IMDB: 5.9


High Life (2018) Online Subtitrat


Trailer


Review

Robert Pattinson, după două proiecte bune în care s-a implicat, și anume Good Time şi The Lost City of Z, este Monte, un deţinut care se oferă voluntar într-o misiune spaţială de studiu a găurilor negre (singurul mod în care evită o sentinţă de puşcărie grea). Pe o navă departe la ani lumină de Pământ, se află împreună cu alte personaje „colorate”: Boise (Mia Goth), Tchemy (Andre Benjamin), Dibs – medicul navei (Juliette Binoche), atrasă în misiune de cu totul alte considerente. Fără alte spoilere, trebuie spus că plăcerea acestui film este de a şti cât mai puţine de dinainte: mai bine să pariați pe imaginaţia regizoarei, scrie presa internațională.

Aceasta, după sfaturile unui expert în găuri negre, Aurelien Barrau, a înţeles multe aspecte ştiinţifice ale fenomenului şi reuşește să îşi ancoreze povestea în realitate – făcând-o un capitol din ceva mult mai mare (şi poate şi mai terifiant). Scenariul – scris cu Jean-Pol Fargeau, Nick Laird şi Geoff Cox – este o perspectivă complexă asupra naturii umane şi a relaţiilor interumane în momente de disperare. „E greu să îl vedem pe altcineva decât pe Pattinson în rolul lui Monte, sau altă actriță în rolul manipulativei Binoche”, scrie lwlies.com.

Scenografia este şi ea la înălţime, scrie presa: nava arată din ce în ce mai mult ca una pregătită pentru o misiune sinucigaşă. Dacă interiorul navelor spaţiale (Star Trek) este de obicei în tonuri de alb şi de metal cromat, Denis creează un interior de tonuri de roşu şi albastru, cald şi rece. Camera insistă pe detalii aparent banale (mâini, braţe, curbura şirei spinării), într-un mod care subliniază fragilitatea umană, versus magnitudinea neiertătoare a spaţiului cosmic, scrie publicația mai sus citată.

Comparaţiile vor fi inevitabile între High Life şi filme precum 2001:A Space Odyssey sau Solaris al lui Tarkovsky, însă filmul lui Denis e mai corporal, mai sumbru, mai sexy, un triumf al scenografiei şi al imaginii, scriu criticii. Filmul este călătoria spaţială într-o ipostază mai ieşită din comun.