HHhH (2017)

E anul 1942, și Cel de-al Treilea Reich e la apogeul puterii. Rezistența cehă din Londra plănuiește cea mai ambițioasă operațiune militară din cel de-al treilea război mondial, sub numele de cod Anthropoid. Doi tineri recruți, Jozef Gabcik (Jack Reynor) și Jan Kubis (Jack O’Connell), sunt trimiși la Praga pentru a-l asasina pe Reinhard Heidrich (Jason Clarke), șeful SS și al Gestapo-ului, arhitectul “soluției finale”.

Acest film se simte ca cineva a filmat două filme separate – una fiind biografia lui Heydrich, al doilea fiind thriller de acțiune despre asasinarea sa. A tăiat timpul de rulare al fiecăruia la jumătate și le-a îmbinat. Prima repriză îl urmează pe Reinhard Heydrich la apariția sa la putere, orchestrată de soția sa Lina. Nu este chiar un spectacol palpitant, dar atât Jason Clarke cât. Si Rosamunde Pike oferă performanțe solide (deși Clarke este departe de strălucirea lui Ralph Fiennes în lista lui Schindler).

Problema este că linia de poveste pare să se grăbească în mod absurd, multe evenimente importante sunt lăsate afară sau arătate prin colaje scurte. Cu voce și muzică și se simte doar incompletă. Mi-ar plăcea să văd o biografie completă de 2 ore a lui Heydrich. Care să vină mai profund în relația lui Heydrich cu soția lui. Ridicarea sa la putere și munca și statutul său în regimul nazist.


Titlu Romania: Bărbatul cu inima de fier
Regia: Cédric Jimenez
Actori: Rosamund Pike, Jack Reynor, Mia Wasikowska
An: 2017
Gen: Actiune, Biografie, Thriller
IMDB: 6.4


Online Subtitrat