Heneral Luna (2015)

Heneral Luna (2015) Film Online Subtitrat

Regia: Jerrold Tarog
Scenariu: Henry Francia, E.A. Rocha
Actori: John Arcilla, Mon Confiado, Arron Villaflor
Anul: 2015
Gen: Actiune, Istorice
IMDB: 8.2

Omagiu la un comandant militar Heneral Luna eroic varful de lance lupta Filipine pentru națiune la sfârșitul secolului al 19-lea, Heneral Luna este un robust, amestecand dacă epic istoric, probabil, uneori simplist despre curaj și trădare într-o țară în război. Pe baza ultimii ani de Antonio Luna, un om de stiinta-transformat-soldat european educat care a fost ucis de rivalii săi, atunci când el a fost doar 32 din Heneral Luna, blockbuster-ul cu buget mare Jerrold Tarog a generat buzz imens în Filipine. Publicul locale au încălzit la-cifră octanică ridicată rândul John Arcilla ca Luna și, de asemenea, modul în care povestea lui reflectă haosul politicii filipinez contemporane.

Un Hearts-și-mințile piesă care servește un primer în istoria sud-estul asiatic națiunii și două ore de teatru neobosit swashbuckling, Heneral Luna a fost acum selectat ca prezentarea a țării pentru cel mai bun film strain Oscar anul viitor. În timp ce filmul se prospera pe unele adevăruri universale despre inutilitatea idealuri în politică, recursul său dincolo de Filipine și diaspora sale globale ar putea fi limitată. Între timp, valorile sale de producție de masă – o realizare în sine, la domiciliu, având în vedere poziția sa ca o producție independentă de studiouri majore locale – s-ar putea împiedica avere pe un circuit festival caută fie de gen-benders de genul asta de Erik Matti lui, sau tariful indraznet de la favoriții critice cum ar fi Lav Diaz, Adolfo Alix Jr. sau iunie Heneral Luna.

Misiunea Tarog în reconstrucția narativ națională a țării sale este destul de evident, având în vedere modul în care a începe filmul Heneral Luna cu un text de pe ecran care să precizeze modul “adevăruri mari despre națiunea filipineză” ar putea fi abordat doar prin amestecarea realitate și ficțiune. Obiectivele sale pedagogice se manifestă în dispozitiv încadrare filmului de Joven (Arron Villaflor), un personaj fictiv al cărui nume este spaniol – lingua franca în colonial Filipine în secolul al 19-lea – “. Tânăr” pentru Heneral Luna este menit să fie observații acest jurnalist generic ochelari de de viața și moartea unui erou național. El începe filmul Heneral Luna asculta Luna amintind ascensiunea sa la putere – amintirile vizualizate ca un flashback lung – în timp ce el devine apoi de a asista la generalul în acțiune, in timpul luptelor sale finale împotriva forțelor străine și apoi adversarii din cadrul propriile rânduri.

Shunning adevărurile incomode ale perii de viata timpurie Luna cu politica – a început pledează reforme politice, mai degrabă decât revoluție pur și simplu – filmul Heneral Luna începe în 1898, când a afundat deja cu capul înainte în lupta armată și este comandantul Armatei Republicane Filipine. Până atunci, armata SUA au învins deja coloniști spanioli și pregătesc ei înșiși să anexeze arhipelag din Asia, și Luna este ocupat orientarea mișcarea de independență față de o confruntare directă cu o superputere cu scopul de a obține un toehold în Asia.

Îndrăzneală lui contrasteaza puternic cu vocile blând reconciliant care domină mișcarea. În timp ce Luna este în mod constant în conflict cu foștii aparatcikii colonial din epoca care s-au reinventat ca lideri pro-independență, cea mai mare pe adversarul său aici este de fapt liderul mișcării Emilio Aguinaldo (luni Confiado). În timp ce Luna este prezentat de viață și de muncă alături de soldații lui și vorbește discursul său de necesitatea de a pune țara înainte de familie și orice altceva, Aguinaldo operează în spatele unui birou curat – un om indecis sub influența susținătorii săi, acoliții săi și chiar mama lui filme online Heneral Luna.