Hellboy (2019)

În filmul Hellboy (2019) online subtitrat, în încercarea sa de a li se împotrivi unor vrăjitoare medievale lipsite de scrupule și dispuse să folosească farmece vechi de mii de ani pentru a-și atinge scopul final de a distruge întreaga omenire, ajunge în Marea Britanie, unde trebuie să le înfrângă pe consoarta lui Merlin și Regina Nimue.

Însă confruntarea dintre bine și rău se transformă într-o luptă mult prea periculoasă și sângeroasă. Care nu numai că riscă să genereze o mulțime de victime colaterale. Dar poate să provoace chiar și sfârșitul lumii – un deznodământ pe care Hellboy încearcă să îl evite cu orice preț.

Hellboy (2019) Online Subtitrat


Regia: Neil Marshall
Actori: Milla Jovovich, David Harbour, Ian McShane
An: 2019
Gen: Actiune, Aventura, Fantezie
IMDB: 5.3


Hellboy (2019) Online Subtitrat


Trailer


David Harbour despre Hellboy

Actorul din Stranger Things, David Harbour, apare pentru prima dată în rolul lui Hellboy anul acesta – în filmul omonim cu premiera pe 12 aprilie – iar actorul a explicat că dificultăţile dintre monstrul titular şi oameni i-au influenţat personajului său caracterul.

Harbour a relatat publicației CinemaBlend că „unul dintre lucrurile interesante despre filmul lui Guillermo delToro era acela că Hellboy avea o iubită”. „Însă Hellboy nu este o fiinţă umană, şi probabil nu poate face dragoste cu o ființă umană, datorită părţilor lui demonice”…

În primele două filme Hellboy, regizate de Guillermo del Toro, personajul – jucat de către Ron Perlman – are o relaţie cu o femeie cu puteri piro-kinetice (Selma Blair). Relația lor îl leagă de realitate şi de aceea personajul lui se întoarce din lumea subpământeană în lumea normală.

Motivaţia personajului său de a rămâne printre oameni este una mai complicată. Acesta nu poate avea relaţii normale cu o femeie, cel puțin nu în noul film. „Am dorit să explorez această singurătate – şi această tentaţie pe care o poţi avea – că dacă creezi o lume mai întunecată, poţi avea sex, poţi avea o iubire, o viaţă, aducând cu tine creaturi demonice, asemenea ție”. „Însă, pentru a trăi printre oameni şi pentru a proteja omenirea, trebuie să renunți la ceea ce te definește, iar natura ta, spre deosebire de destin, este ceea ce vei sacrifica”.

Totuşi, asta nu înseamnă că în Hellboy (2019) nu vom vedea o grămadă de femei frumoase: Blood Queen e jucată de Milla Jovovich, iar Sasha Lane apare ca o zână vrăjitoare. Alături de ele vor juca Ian McShane, Daniel Dae Kim, Thomas Laden Church.


Review Hellboy (2019)

Un preambul ne introduce rapid în poveste, cu o Milla Jovovich intepretând-o pe Nimue, o puternică vrăjitoare din Britania secolului V. Sursă a ciumei, ea este încolţită de regele Arthur şi vrăjitorul Merlin pe o culme şi ciopârţită scurt cu sabia Excalibur. Cu trupul ferecat în mai multe cufere închise cu lanţuri grele protejate de rugăciuni, Nimue va petrece un mileniu şi jumătate îngropată în mai multe locuri din Anglia aşteptându-şi improbabila eliberare, membru după membru. Când nefericitul eveniment se întâmplă, antieroul Hellboy (un David Harbour parcă mai prost machiat şi mai puţin expresiv decât Ron Perlman) se va trezi curând într-o cursă contracronometru pentru a împiedica dezastrul.

Premisa este ofertantă, dar cu greu poţi găsi scenariu mai prost decât cel al debutantului Andrew Cosby, care ar trebui să se lase urgent de scris. Doldora de replici bombastice auzite în zeci de alte filme (multe mai bune decât Hellboy (2019)), scenariul este mai mult decât previzibil, practic o suită de scene în care protagoniştii (şi publicul) află nişte informaţii ce determină următorul pas al acţiunii. Întorsăturile de situaţie scoase ca iepurii din pălărie, CGI-ul de calitate dubioasă (mai puţin scenele “infernale”, care arată chiar bine) şi găleţile de sânge fals şi măruntaie completează această farsă deloc în stare să-şi găsească ritmul şi rostul. La un moment dat un personaj spune că are “o migrenă paranormală”. Şi noi am plecat cu migrenă de la cinema…

Este uimitor cum un 2019 subtitrate in romana care are parte de un protagonist interesant, nevoit să-şi reevalueze zi de zi locul în lume dincolo sau dincoace de graniţa dintre bine şi rău, poate eşua atât de lamentabil. Şi antagonista are potenţial, cu setea ei de răzbunare pentru un mileniu şi jumătate petrecut în cufere îngropate în măruntaiele pământului, dar şi cu miza de a-l determina pe Hellboy (2019)să facă o alegere o dată pentru totdeauna… Numai un rateu grav de concepţie poate face aceste elemente promiţătoare să-şi rateze ţinta, rostogolindu-se atât de caraghios-zgomotos pe periculoasa pantă a penibilului.

Ca fapt divers, Hellboy (2019)a fost realizat aproape exclusiv în Bulgaria, în studiourile Nu Boyana de lângă Sofia. Poate că rezultatul nu este onorabil, dar ca “business” bulgarii dau clasă românilor cu eficienţa lor în a atrage un blockbuster hollywoodian.