Happy as Lazzaro – Lazzaro felice (2018)

Netflix a achiziţionat de la Cannes filmele Lazzaro felice / Happy as Lazzaro (de la câştigătoarea premiului pentru cel mai bun scenariu Alice Rohrwacher) şi Girl (câştigător al Camera d’Or, Queer Palm şi al premiului pentru cea mai bună interpretare). Ceea ce înseamnă că filmul nu va apărea pe marele ecran, însă va fi văzut de mai multă lume pe micile ecrane, scrie presa internațională.

Cei care au plăcut cea de-a doua trăsătura a lui Alice Rohrwacher, din The Wonders – care a câștigat Marele Premiu la Cannes în 2014 – vor găsi cu siguranță multă bucurie în această continuare. Din fericire, Lazzaro (Lazzaro Felice) demonstrează capacitatea regizorului-directorului de a combina, în mod convingător și fermecător, o estetică fermă în tradiția neorealismului, cu elemente ale unui fabulism particular italian.

Într-adevăr, în timp ce există o prospețime și o idiosincrazie autentică muncii ei, este corect să spunem că Rohrwacher urmărește pașii distinsi ai fraților Taviani și, mai mult, de Ermanno Olmi.


Regia: Alice Rohrwacher
Actori: Adriano Tardiolo, Agnese Graziani, Luca Chikovani
An: 2018
Gen: Drama, Fantezie
IMDB: 7.7


Lazzaro felice (2018) Online Subtitrat


Trailer