Hanna (2011)

Ajuta cu o donatie | Help us donate

Hanna (2011) Film Online Subtitrat


Regia: Joe Wright
Actori: Saoirse Ronan, Jessica Barden, Michelle Dockery, Paris Arrowsmith, John MacMillan
Anul: 2011
Gen: Actiune, Drama, Thriller
Durata: 111 minute
IMDB: 6.8


Folositi butonul CC a playerului pentru Subtitrare


Sinopsis Hanna

Hanna este o adolescentă antrenată de tatăl său, un fost ofițer CIA, să devină o adevărată mașină de ucis. Crescută în pustietățile Finlandei. Hanna n-are habar de preocupările unei fete de 14 ani, ci este mai pricepută la mânuirea cuțitului, a explozibililor și-a oricărei unelte letale. Trimisă de tatăl său într-o misiune, fata străbate întreaga Europă pentru a-și atinge ținta, înfruntând și o mulțime de asasini trimiși pe urmele ei de o nemiloasă agentă secretă (Cate Blanchett). O revelație din trecut o va face pe tânăra Hanna să-și pună sub semnul întrebării întreaga existență.

În mod normal, banalizarea unui subiect constituie un handicap pentru cei ce urmează la rând, punându-i în situaţia ingrată de a risca să repete la nesfârşit aceleaşi şi aceleaşi clişee. Există, însă, şi avantajul de a şti să înveţi din lecţiile înaintaşilor, constituindu-ţi propriul tău brand de originalitate, tocmai prin conştientizarea a ceea ce s-a mai făcut şi evitarea sau reînnoirea acelor elemente – căci, în fond, care e definiţia originalităţii? A face ceva cu totul nou?

Cam greu, de vreme ce aproape toate poveştile posibile şi imposibile s-au spus şi răs-spus de nenumărate ori; mai degrabă, originalitatea înseamnă a relua într-un mod nou ceva ce s-a mai spus – şi exact asta face Joe Wright; în propria sa variaţiune pe tema “Nikita”: fata maşină-de-ucis invincibilă şi cu o stranie doză de umanitate.