HAK_MTL (2019)

HAK_MTL (2019) online subtitrat va intreaba daca intimitatea încă mai există în 2019? În mai puțin de o generație, internetul a devenit o mașină de supraveghere în masă bazată pe o simplă gândire: dacă este gratuită, sunteți produsul. Informațiile noastre sunt captate, stocate și făcute accesibile corporațiilor și guvernelor din întreaga lume. Pentru comunitatea hackerilor, Big Brother este real și numai o luptă tehnologică îl poate învinge.

HAK_MTL (2019) Online


Regia: Alexandre Sheldon
Actori: Antoine Beaupré, William Budington, Gabriella Coleman
An: 2019
Gen: Documentare
IMDB: 6.2


HAK_MTL (2019) Online


Trailer


Review HAK_MTL (2019)

Rezultatul a patru ani de cercetare și interviuri, realizat în colaborare cu Canalul D, HAK_MTL este o descoperire fascinantă în lumea supravegherii pe Internet. După cum știm cu toții, cel mai mic clic este păstrat, scrutat, înregistrat și decodat, fie de către agenții guvernamentale, fie de companii.

Așa cum Alexander Sheldon îi place să reamintească într-o frază fictivă, “dacă e liberă, tu ești produsul”. Calculatoare, telefoane, obiecte pe care le spunem “inteligente”; totul este acum interconectat. Fiecare mișcare – de la un simplu “Ca” într-o rețea socială până la bataile inimii unui ceas care facilitează sportul, la apelurile telefonice – este colectat, cumpărat și vândut de toate site-urile frecventate.

Prin urmare, trebuie să ne confruntăm cu faptele: confidențialitatea este pe moarte, chiar conceptul de “secret” este destinat să dispară. Având în vedere acest lucru, Alexander Sheldon caută soluții. Prin urmare, aduce spectatorul în lumea “hackerilor”, acești hackeri prea des reputația rea.

Pentru că sunt ultimul bastion, garantul online al anonimatului. Păzitorii web, aceștia sunt aceia care avertizează defectele, sunt și cei care dezvoltă instrumente pentru a lupta împotriva colectării informațiilor personale online.

Prin intermediul camerei lui Alexander Sheldon și a capacității sale remarcabile de popularizare, avem acces la un număr impresionant de profesioniști IT de acasă, cum ar fi acești participanți la Réseau Libre – o inițiativă de a crea o rețea independentă – , Jean-Philippe Décarie-Mathieu, co-fondator al Crypto.Québec, sau David Goulet, dezvoltator la TOR, un browser web anonim.

În momentul în care Chris Hughes, co-fondatorul Facebook, sună alarmă solicitând dezmembrarea rețelei, este suficient să spunem că da, trebuie să fim conștienți de modul în care sunt exploatate datele utilizatorului și că da, paranoia este o necesitate imediat ce suntem online. Având în vedere acest lucru, HAK_MTL este documentarul care trebuie văzut.