Hai că încă putem! – Poms (2019)

Cu umor și emoție, filmul Hai că încă putem! – Poms online subtitrat relatează povestea Marthei (Diane Keaton) o femeie demult trecută de prima tinerețe care decide să se mute într-o restrânsă comunitate de pensionari pentru mai multă liniște și odihnă.

Însă după ce se împrietenește cu câteva vecine și la insistențele acestora, Martha înființează o trupă de majorete de vârstă a treia. Împreună cu Sheryl (Jacki Weaver), Olive (Pam Grier) și Alice (Rhea Perlman) se antrenează intens pentru a participa la un concurs dedicat, demonstrând astfel că nu e niciodată prea târziu să-ți urmezi visurile.

Hai că încă putem! - Poms (2019) Online Subtitrat


Regia: Zara Hayes
Actori: Diane Keaton, Jacki Weaver, Celia Weston
An: 2019
Gen: Comedie, Drama, Sport
IMDB: 5.7


Poms (2019) Online Subtitrat


Trailer


Review Poms (2019)

Povestea Hai că încă putem! – Poms se axează pe Martha (Diane Keaton), o școală de pensionari care a decis să nu mai aibă tratament pentru cancerul ovarian. Ea scade din apartamentul ei din orașul mare și se mută într-o comunitate de pensii din Georgia pentru a muri.

Dar vecinul Marthei, roșcata roșcată Sheryl (Jacki Weaver) este prea plină de viață pentru oricine din apropiere să moară pur și simplu în liniște. Sheryl este o forță irezistibilă și, datorită persistenței ei, cei doi devin prieteni. Martha împărtășește dorința ei adolescentă împiedicată de a fi majoretă, iar Sheryl o încurajează să încerce din nou. Din moment ce ea nu are nimic de pierdut, Martha se descurca cu ea si decide sa inceapa un club de majorete pentru femeile din comunitatea seniori.

Desigur, fiecare film de majorete are fete obișnuite, iar majoretele mature trebuie să le confrunte, atât administratorul oficial al comunității, cât și echipa de bucurie a adolescentelor de la liceul local. Și, la fel ca în orice film sportiv, femeile se confruntă cu provocări, dar acestea sunt centrate în jurul corpurilor lor îmbătrânite – la fel ca multe dintre râde.

Și sunt multe râde la Hai că încă putem! – Poms. Screening-ul la care am participat a fost adesea punctat de rafale puternice de râs de la audiență. Dar acest film este mai mult decât un șir de garnituri de-a lungul vieții. Este, de asemenea, o dramă cu inimă, care provoacă multă chinuire din descrierea simpatică a temerilor și a curajului personajelor sale. Performanța lui Diane Keaton este competentă, deși se simte ca și cum ar relua acel personaj pe care la jucat anterior (Book Club, anyone?).

Lumina reală în acest film este Jacki Weaver, a cărui portretizare dulce și dulce de Sheryl este atât de amuzantă și de emoționantă. Din păcate, celelalte femei din echipă nu primesc mult timp pe ecran și puțini au dezvoltat backstories.

Ele se pot simți ca niște personaje stoc, dar sunt portretizate cu farmec și grație, iar Rhea Perlman, în special, se evidențiază ca Alice, o femeie timidă eliberată în cele din urmă de o căsătorie controlată (și suspectată de uciderea soțului ei). Legătura care se dezvoltă între femei – și cu adolescenta pe care o recrutează ca antrenor – este o amintire valoroasă a felului în care prietenia și comunitatea sunt importante pentru noi toți.

Nu voi discuta potențialele domenii ale preocupării părintești pentru Hai că încă putem! – Poms, pentru că nici un adolescent nu o va viziona vreodată decât dacă au o noapte de film cu bunica. Dar singurul domeniu care se va referi probabil la cei mai mulți spectatori potențiali este legat de limbă.

Nu există conținut sexual explicit, dar există aproximativ douăzeci de cuvinte înjurătoare și un gest de mână sexuală. Problema cea mai mare se referă la inconvenientele sexuale: există utilizări frecvente ale termenilor pentru femei și termeni de slang pentru anatomia masculină și feminină și repetări recente despre activitatea sexuală și infecțiile cu transmitere sexuală. Acest lucru este în mod deosebit dezamăgitor, deoarece mă împiedică să dau trei urale pentru Poms. Dar voi da cu siguranță două.