Grave of the Fireflies (1988)

Grave of the Fireflies (1988) Film Online Subtitrat

Titlu original: Hotaru no haka
Regia: Isao Takahata
Actori: Tsutomu Tatsumi, Ayano Shiraishi, Yoshiko Shinohara, Akemi Yamaguchi
Anul: 1988
Gen: Drama, Animatie, Razboi
Durata: 89 minute
IMDB: 8.5

Folositi butonul CC a playerului pentru Subtitrare

“Grave of the Fireflies” (1988) este un film de animație care spune povestea a doi copii din orașul-port Kobe, fără adăpost de bombe. Seita este un adolescent, și sora lui Setsuko este de aproximativ 5. tatăl lor este înrolat în marina japoneză, și mama lor este o victimă bombă; Seita îngenunchează lângă corpul ei, acoperit cu arsuri, într-un spital de urgență. Casa lor, vecini, școli au dispărut. Pentru un timp o mătușă ia-le în, dar e crud cu privire la necesitatea de a le hrăni, și, eventual, Seita găsește o peșteră deal unde pot trăi. El face ce poate pentru a găsi hrană, și să răspundă la întrebări despre Setsuko părinții lor. Prima fotografie a filmului Grave of the Fireflies arată Seita mort într-o stație de metrou, și astfel încât să putem ghici Setsuko soarta; ne sunt însoțite prin flashback-uri de spiritul băiatului.

“Grave of the Fireflies” este o experiență emoțională atât de puternic încât forțează o regândire a animației. Încă din primele zile, cele mai multe filme de animație au fost “desene animate” pentru copii si familii. caracteristici recente animate, cum ar fi “The Lion King”, “Prințesa Mononoke” și “The Iron gigant” s-au atins pe teme mai serioase, iar “” filme și clasice, cum ar fi “Toy Story Bambi” au avut momente care s-au mutat unii membri ai publicului la lacrimi. Dar aceste filme există în limitele de siguranță; ele inspira lacrimi, dar nu durere. “Mormântul licuricilor” este un film dramatic puternic, care se întâmplă să fie animat, și știu ce criticul Ernest Rister înseamnă că atunci când el o compară cu “Lista lui Schindler” și spune, “este filmul de animație mai profund uman Am vazut vreodata.”

Ea spune o poveste Grave of the Fireflies simplă de supraviețuire. Băiatul și sora lui trebuie să găsească un loc unde să stea, și mâncare pentru a mânca. În timp de război rudele lor nu sunt un fel sau generos, iar după mătușa lor vinde kimonouri mamei lor pentru orez, ea păstrează o mulțime de orez pentru ea. In cele din urma, Seita își dă seama că este timpul să plece. El are niște bani și pot cumpăra alimente – dar în curând nu există nici o mâncare să cumpere. sora lui creste mai slab. Povestea Grave of the Fireflies lor nu este declarat ca melodramă, ci pur și simplu, direct, în tradiția neorealistă. Și nu este timp pentru tăcere în ea. Una dintre cele mai mari cadouri din film este răbdarea; fotografii sunt deținute astfel încât ne putem gândi la ele, caracterele sunt observate prin momente particulare, atmosfera și natura sunt date de timp pentru a se stabili.

poeți japonezi folosesc “cuvinte de pernă”, care sunt la jumătatea distanței dintre pauze și semnele de punctuație și directorul marele Yasujirō Ozu folosește “fotografii de pernă” – un detaliu de la natura, să zicem, pentru a separa cele două scene. “Mormântul licuricilor” le folosește, de asemenea. vizuale sale crea un fel de poezie. Există momente de acțiune rapidă, ca atunci când bombele ploaie jos și oamenii îngroziți umple pe străzi, dar acest film nu exploatează acțiune; -l meditează asupra consecințelor sale.

Filmul Grave of the Fireflies a fost regizat de Isao Takahata, care este asociat cu celebrul Ghibli Studio, sursa celei mai mari animație japoneză. Colegul său există Hayao Miyazaki ( “Princess Mononoke”, “Serviciul de livrare Kiki”, “My Neighbor Totoro”). filmele sale nu sunt, de obicei acest lucru grave, dar “Mormântul licuricilor” este într-o categorie de la sine. Se bazează pe un roman semi-autobiografic de Nosaka Akiyuki – care a fost un băiat în momentul de bombe incendiare, ale căror sora a murit de foame și a căror viață a fost umbrit de vinovăție.

Cartea este bine-cunoscut în Japonia, și s-ar putea cu ușurință au inspirat un film Grave of the Fireflies live-action. Aceasta nu este materialul tipic de animație. Dar pentru “Mormântul licuricilor,” cred că animație a fost alegerea potrivită. live action ar fi fost împovărat de greutatea de efecte speciale, violență și acțiune. Animație permite Takahata să se concentreze pe esența poveștii, și lipsa de realism vizual în personajele sale animate permite mai mult jocul nostru imaginație; eliberat din faptul literală de actori reali, putem îmbina mai ușor caracterele cu propriile noastre asociații.
Hollywood animație a urmărit idealul “animație realist” de zeci de ani in filme online Grave of the Fireflies, chiar dacă acesta este un oximoron. Oamenii care sunt desenate nu arata ca oamenii care sunt fotografiate. Sunt mai stilizată, mai evident simbolic, și (așa cum Disney descoperit in experimente meticuloase) mișcările lor pot fi exagerate pentru a comunica starea de spirit prin limbajul corpului. “Mormântul licuricilor” nu încearcă măcar realismul “The Lion King” sau “Prințesa Mononoke”, dar în mod paradoxal, este filmul de animație mai realist l-am văzut – în sentiment.