Gothika (2003)

Gothika (2003) film online subtitrat

Regia: Mathieu Kassovitz
Actori: Halle Berry, Penélope Cruz, Robert Downey Jr., Penélope Cruz, Bernard Hill
Anul: 2003
Gen: Groaza, Thriller
Durata: 98 minute
IMDB: 5.7/10 din 59788 voturi

Sfânt Pauline Kael ne-a învățat: Filmele sunt atât de rar de mare artă că, dacă nu se poate aprecia mare gunoi, am putea la fel de bine merge opri. Nu știu dacă i-ar fi definit “Gothika” la fel de mare gunoi, dar în gunoi ca în artă nu există nici o contabilitate pentru gust, și cititor, am prețuit acest film Gothika în toată gloria ei sângeriu.

Da, intriga este absurd. Nu, nu înțeleg de sigur cum a fost pus la cale crima. Adevărat, funcția de fantoma este terrifically tulburi. Da, fantoma ar fi comunicat mai clar, în loc de indicii criptice precum “Nu numai.” Nu, eu nu știu de ce un om care se distrează de tortura victimele într-un studio de film ascunse ar dori brusc, la vârsta de mijloc, pentru a adăuga o căsătorie convențională a mix lui. Da, sunt de acord că un psihiatru închisoare, acuzat de crimă, ar fi greu de închis în propria închisoare, printre foștii săi pacienți.

Dar acestea sunt toate detaliile plicticos de plauzibilitate si logica, iar acestea sunt ultimele două calități ar trebui să solicite în “Gothika”. Aceasta este o psychothriller cu plauzibilitatea un coșmar – care este de a spune, că nu are nici un sens, dar pastrand atentia. Filmul Gothika este de Mathieu Kassovitz, în vârstă de 35 de ani regizorul francez și actor care la “Crimson Rivers” (2001) a făcut unul dintre cele mai originale și elegant thrillere recente.

A lucrat cu stelele înainte (Jean Reno si Vincent Cassel în unul), dar aici, cu câștigătorul Oscar Halle Berry în centrul poveștii, el depinde de puterea de stea pentru a ne implica în clasic formula Hitchcock a caracterului nevinovat în mod greșit acuzat. Hitch a explicat că, dacă exprimate vedeta dreapta – Jimmy Stewart sau Cary Grant, de exemplu – publicul a știut că nu a făcut-o, și așa te-ai mutat de acolo.

Caracterul Berry este Miranda Grey, un psihiatru într-o închisoare direct din Dickens. Ea lucrează cu colegii psihiatru Pete Graham (Robert Downey Jr.) și este nou casatorit la seful ei, Dr. Douglas Grey (Charles S. Dutton). Mă gândesc, hei, aceasta este racoritoare: Femeia frumoasa este căsătorit cu un tip supraponderal pentru o schimbare. Dar, nu, grăsime egal soarta.