Good Boys (2019)

Cât de rău poate să-ți meargă într-o zi? Mințile creative din filmul Good Boys, care ne-au adus la cinema super-comediile Superbad, Pineapple Express și Sausage Party aruncă în joc o gașcă de puști de clasa a șasea, cu șanse maxime de a stârni hohote de râs ireverențios.

După ce a fost invitat la prima sa petrecere „de pupat”, Max, un puști de 12 ani (Jacob Tremblay, din Room), intră în panică pentru că nu știe să sărute. Dornic să învețe rapid, Max, ajutat de bunii lui tovarăși, Thor (Brady Noon, Boardwalk Empire) și Lucas (Keith L. Williams, The Last Man On Earth) se decid să folosească drona tatălui lui Max, de care acesta nu are voie să se atingă, ca să spioneze (sau așa visează ei) un cuplu de adolescenți îndrăgostiți de vizavi de casa lui Max.

Dar, când treaba o ia razna de tot, și băieții reușesc să distrugă drona, începe nebunia. Disperați să facă rost de alta înainte ca tatăl lui Max să se întoarcă acasă (Will Forte, The Last Man on Earth), băieții chiulesc de la școală și intră într-o avalanșă de decizii, una mai proastă ca alta. Fură din greșeală o geantă cu droguri, se ascund de poliție, bagă spaima în niște adolescente (Molly Gordon, Life of the Party și Midori Francis, Ocean’s Eight).

Good Boys (2019) Online Subtitrat in Romana


Titlu Romania: Băieți buni
Regia: Gene Stupnitsky
Actori: Jacob Tremblay, Keith L. Williams, Brady Noon
An: Filme Online 2019
Gen: Aventura, Comedie
IMDB: 6.8


Good Boys (2019) Online Subtitrat


Trailer


Review Good Boys (2019)

În centrul atenţiei sunt Max (Tremblay), Lucas (Keith L. Williams) şi Thor (Brady Noon), trei elevi de clasa a şasea dintr-o confortabilă suburbie. Când cel mai cool elev din clasă îl invită la petrecerea lui “de pupat”, Max se panichează pentru că habar n-are să sărute, dar nicio grijă, Lucas şi Thor sunt gata de orice pentru a obţine mai multe informaţii. Doar că lucrurile încep să meargă extrem de prost când trioul spionează cu drona o vecină, iar o confruntare cu aceasta îi face pe puşti să fugă cu drogurile ei abia cumpărate.

Pe lângă că retrasează aproape pas cu pas itinerariul din Superbad, Băieţi buni şochează cu alegerile scenariştilor în ceea ce-i priveşte pe micii protagonişti. Seth Rogen le explică celor trei actori principali că, “deşi am hotărât că e în regulă să faceţi chestiile astea în film, nu vă puteţi vedea făcându-le în trailer”. “Ăsta e Hollywood-ul”, mai spune Rogen, căruia nu i se pare deloc bizar că nişte copii spun de 100 de ori “fuck” în comedia lui mediocră.

Dar oare ce e aşa de deranjat la Good Boys? Să fie multitudinea de dildo-uri pe care puştii le folosesc în fel şi chip? Sau poate bilele anale? Sau păpuşa gonflabilă? Pe lângă că imaginaţia comică a scenariştilor Lee Eisenberg şi Gene Stupnitsky (o să ne gândim de două ori înainte de a mai intra la un film scris de voi) pare a fi redusă la o vizită la sexshop (“da, folosim aia, aia şi aia. A, şi aia”), să vezi nişte copii fluturând dildo-uri cu atâta voluptate este mai mult decât deranjant.

Când lasă “jucăriile” deoparte, copiii ţipă la nesfârşit. Iar regizorul debutant Gene Stupnitsky (o să ne gândim de două ori înainte de a mai intra la un film regizat de tine, Stupidnitsky) face o alegere mai mult decât bizară: în scenele când copiii îşi scuipă plămânii unul la altul zgomotul de fundal se estompează, astfel încât nu mai auzi decât vocile alea stridente de prepuberi ciorovăindu-se ca nişte gaiţe isterice. Aşa cum spune şi unul din personajele din film, după Good Boys ai toate şansele să decizi că nu vrei copii.

Da, filmul are câteva momente (două) la care râzi în hohote, dar sunt mari şanse ca sentimentul care primează în timpul vizionării să fie undeva între “ce naiba caut eu aici?” şi “doar pe mine mă deranjează că puştii ăia tocmai au pus limba pe nişte bile anale?”.

Nu avem în general nimic împotriva comediilor ireverenţioase (o dovadă este cronica noastră la Girls Trip), dar una e ca nişte actori majori şi vaccinaţi să facă nişte chestii pe ecran şi alta e ca nişte puşti de 12 ani să le reproducă aproape întocmai. Poate că suntem naivi pentru că încă mai credem în inocenţa copiilor, dar ceea ce se întâmplă în Good Boys este, din punctul nostru de vedere, curată exploatare.