Godzilla: King of the Monsters (2019)

O aventură epică plină de acțiune, Godzilla: King of the Monsters (2019) online subtitrat o aduce pe Godzilla într-o confruntare decisivă cu unii dintre cei mai populari monștri din istoria culturii populare.

Noua poveste urmează eforturile eroice ale agenției criptozoologice Monarch, în timp ce membrii ei se confruntă cu o serie de monștri de dimensiuni colosale, inclusiv cu Godzilla, care se va confrunta cu Mothra, Rodan și cu rivalul său final, monstrul cu trei capete King Ghidorah. Când aceste super-specii antice, considerate a fi simple mituri, ies la suprafață, toți se luptă pentru supremație, lăsând însăși existența omenirii să atârne în balanță. Oare care va fi soarta omenirii?

Godzilla: King of the Monsters (2019) Online Subtitrat in Romana


Titlu Romania: Godzilla II: Regele Monștrilor
Regia: Michael Dougherty
Actori: Millie Bobby Brown, Lexi Rabe, Sally Hawkins
An: 2019
Gen: Actiune, Aventura, Fantezie
IMDB: 6.4


Godzilla: King of the Monsters (2019) Online Subtitrat


Trailer


Review Godzilla: King of the Monsters (2019)

La cinci ani de la evenimentele din Godzilla, compania Monarch administrează zeci de locaţii de pe glob unde au fost identificaţi în hibernare gigantici kaiju. Asistăm la revenirea la viaţă a unuia dintre ei şi o vedem pe cercetătoarea Emma Russell (Vera Farmiga) folosind pentru prima oară ORCA, un sistem audio inventat de ea şi fostul soţ Mark (Kyle Chandler) pentru a calma şi controla creatura. Doar că laboratorul este atacat de un ecoterorist (Charles Dance) al cărui scop devine curând clar: retrezirea la viaţă a tuturor monştrilor şi resetarea poziţiei ocupate de rasa umană în lanţul trofic. Nu va trece mult şi Pământul se va zgudui din cauza acţiunilor atotdistrugătoare ale acestora…

Ce putem lăuda la Godzilla II este faptul că oferă exact ceea ce promite: muşchi încordaţi la maximum şi înfruntări spectaculoase între creaturi gata să umple ecranul şi să facă prăpăd zeci de kilometri în jur. Blockbusterul arată superb şi reuşeşte cumva să nu-şi epuizeze publicul, găsind un echilibru între scenele de distrugere şi cele în care personajele umane fac tot posibilul să se asigure că evenimentele din film nu ne vor provoca extincţia. Fără a oferi momente 3D memorabile, Godzilla II nu dezamăgeşte din punct de vedere vizual cu inventivele sale confruntări între monştri, fiecare cu propriile sale caracteristici şi suficient de numeroşi pentru a umple o grădină zoologică de coşmar.

Din păcate, scenariul parcă e scris de un tăntălău şi un gogoman. Povestea îşi ia atâtea libertăţi şi refuză de atâtea ori să se supună oricărei logici (chiar şi într-un film atât de nerealist, legile fizicii trebuie respectate), încât ajunge să amuze şi uneori chiar să enerveze. Personajele umane par să fi inventat teleportarea, pentru că acum sunt în Antarctica şi imediat apoi survolează Mexicul, într-un du-te-vino global ce anulează complet distanţele. Este incredibil modul cum persoanele umane supravieţuiesc agitându-se la infinit printre picioarele monştrilor gigantici a căror înfruntare distruge un întreg oraş, dar omoară doar un personaj uman şi atunci atât de repede, încât publicul mai că nu-şi dă seama.

Deranjează şi replicile bombastice de genul “nu am să stau degeaba în timp ce lumea se năruie în jurul nostru”, presărate la kilogram pe toată durata filmului, şi insistenţa cu care personajele îşi explică lucruri deja ştiute, ajutându-se de neverosimile, dar aspectuoase montaje de imagini, ca până şi cei mai limitaţi spectatori să înţeleagă mitologia fantezistă a kaiju. Stratul gros de explicaţii evidente arată lipsa de încredere a scenariştilor în inteligenţa publicului, care primeşte totul mură în gură, ca în volumele din cunoscuta serie “pentru to(n)ţi”. Întorsăturile de situaţie scoase din pălărie şi falsa moarte a lui Godzilla (oameni buni, ştim cu toţii că la anul se lansează Godzilla vs. Kong!), ce pare să pecetluiască soarta umanităţii, se adaugă la lista de dezamăgiri a filmului.

Poate că Godzilla 2 oferă ceea ce promite şi mai mult ca sigur majoritatea spectatorilor ce apreciază genul nu vor regreta banii daţi pe bilet, dar face asta premiera de vineri un film bun? Primul nostru răspuns ar fi că nu şi că sequelul se alătură menajeriei de blockbustere fără minte cu care ne copleşeşte atât de des Hollywood-ul. Măcar Godzilla 2 arată mult mai bine decât alţi competitori ai săi…


Godzilla vs. Kong

Începutul de săptămână a dat şi startul filmărilor la Godzilla vs. Kong, film din seria MonsterVerse, produsă de companiile Warner Bros. şi Legendary Entertainment. Imagini de la filmările desfăşurate în Hawaii şi Australia au ajuns deja online, însă în ele nu apar încă monştrii a căror încleştare este aşteptată de fani.

Sinopsis-ul vobeşte despre bătălia celor două creaturi în mijlocul unei „conspiraţii”, ce are ca scop eradicarea pentru totdeauna a monştrilor gigant: „Într-o vreme în care monştrii trăiesc pe Pământ, lupta umanităţii pentru propriul viitor aduce faţă în faţă, într-o confruntare spectaculoasă, legendară, două forţe ale naturii: Godzilla şi Kong”.

„Cum Monarch [organizaţia secretă din filmele anterioare ale MonsterVerse, n. red.] porneşte într-o misiune plină de pericole într-un teritoriu încă neexplorat în cautarea unor indicii legate de orginea Titanilor, o conspiraţie ameninţă să şteargă de pe faţa Pământului aceste creaturi, pentru totdeauna, indiferent dacă constituie sau nu o ameninţare la adresa oamenilor”.

Distribuţia cuprinde actori celebri, un plus al acestei aventuri de proporţii – Millie Bobby Brown (Stranger Things), Rebecca Hall (Iron Man 3), Danai Gurira (Black Panther), Alexander Skarsgård (True Blood), Eiza Gonzalez (Baby Driver), Kyle Chandler (Friday Night Lights), Demian Bichir (The Nun) şi Ziyi Zhang (Crouching Tiger Hidden Dragon).

Filmul va ajunge şi în cinematografele noastre pe 22 mai 2020. Godzilla: King of the Monsters – ce continuă seria începută în 2014 de Godzilla şi continuată în 2017 cu Kong: Skull Island – se va lansa pe 31 mai 2019.


Filmul aşteptat cu Godzilla al vremurilor moderne

Al treilea titlu din MonsterVerse-ul studiourilor Legendary Entertainment şi Warner Bros. se pregăteşte de lansare – 31 mai este data la care Godzilla: King of the Monsters va ajunge şi în cinematografele noastre (simultan cu debutul în SUA). Pelicula, ce urmează lui Godzilla (2014) şi Kong: Skull Island (2017), a avut primele proiecţii pentru presă, iar reacţiile celor prezenţi la vizionare o recomandă drept „filmul aşteptat cu Godzilla al vremurilor moderne” (Paul Shirley, de la JoBlo.com) şi „cel mai nebunesc, mai distractiv film american din istoria producţiilor kaiju” (David Crow, Den of Geek).

„Fanii celorlalţi monştri Toho [compania japoneză ce a lansat seria de filme cu “Gojira”, n. red.], cum este Mothra, nu vor fi dezamăgiţi. Acest film este un hibrid straniu între adoraţia pentru Godzilla, Ghidorah şi restul, şi entuziasmul de nestăpânit al luptelor nocturne din wrestling”, mai spune pe pagina sa de Twitter David Crow.

„King of the Monsters este tot ceea ce filmul Godzilla, din 2014, nu a fost; păstrează cele mai bune elemente ale producţiei numite şi le înmulţeşte cu 100; acţiune monstruoasă ce agită la maxim sala”, mai spune şi Shirley.

Erik Davies, de la Fandango.com, scrie: „Godzilla: King of the Monsters ridică considerabil nivelul filmelor cu monştri. Scenele de luptă sunt superbe, înfricoşătoare şi par rupte din paginile unui roman grafic în care se expune tensiunea pericolului extrem. Dacă vrei să vezi o încleştare cinematografică între monştri gigantici, filmul acesta îţi oferă ceea ce îşi doreşti şi chiar mai mult. Abia aştept acum filmul Godzilla vs. Kong [2020, n. red.]!”.

„Ca cineva deloc expert în filmele cu Godzilla (iar acest lucru va fi îndreptat, o jur!), am fost destul de norocoasă să văd King of the Monsters în Tokyo, acum câteva săptămâni. Dacă vreţi să vedeţi acţiune de tipul Kaiju contra Kaiju, nu veţi fi dezamăgiţi”, este de părere şi Terri Schwartz, de la IGN.com.

„King of the Monsters este absolut grozav. Fără îndoială m-a distrat cel mai mult dintre toate producţiile văzute până în acest moment al anului la cinema; este cel mai bun titlu adăugat MonsterVerse până acum. Anvergura este fenomenală şi fiecare scenă de acţiune ar putea deveni noul vostru wallpaper. Să îl vedeţi pe cel mai mare ecran posibil”, recomandă şi Dan Casey, de la Nerdlist.com.

Analiştii preconizează că filmul va strânge în week-end-ul lansării în jur de 50-60 de milioane de dolari în Statele Unite, mult mai puţin decât producţia anului 2014, Godzilla (93 de milioane de dolari). Motivul ar fi însă competiţia puternică de care va avea parte în acel sfârşit de săptămână, în care vor mai intra în cinematografe John Wick 3: Chapter 3 – Parabellum, Aladdin şi Rocketman, filmul biografic despre Elton John.