Glonţ cu cămaşă metalică – Full Metal Jacket (1987)

Pelicula Full Metal Jacket reprezintă revenirea pe platouri a regizorului Stanley Kubrick după o pauză de șapte ani și cristalizează experiențele războiului din Vietnam, concentrându-se asupra unui grup de voluntari în Marină.

Filmul Full Metal Jacket online subtitrat este inspirat de romanul “The Short Timers”, al lui Gustav Hasford, iar în prima parte sunt prezentate detalii din timpul antrenamentelor coordonate de sergentul Hartman (R. Lee Ermey, care în viața reală este chiar instructor militar, așa că interpretarea sa devine înspăimântător de reală și credibilă). Este urmărit atent procesul de dezumanizare care se manifestă la recruții din Marină, cu accent pe sângeroasele lupte din Vietnamul anilor ’60. Ironic este faptul că cea mai mare parte a spațiilor de filmare s-au aflat în Anglia.

În partea a doua a peliculei, facem cunoștință și cu alți recruți. Este vorba despre Joker (Mathew Modine); care acoperă zona ca și corespondent pentru “Stars” și Pyle. Joker, împreună cu Animal Mother (Alec Baldwin); Rafterman (Dorian Howard) și alții, înfruntă amenințări precum ambuscada, capcanele și trăgătorii vietnamezi, în vreme ce înaintează în oraș.


Regia: Stanley Kubrick
Actori: Vincent D’Onofrio, R. Lee Ermey, Stanley Kubrick
Anul: 1987
Gen: Drama, Razboi
IMDB: 8.3


Full Metal Jacket (1987) Online Subtitrat