Glass (2019)

In filmul Glass online subtitrat , il avem din „Indestructibilul” (“Unbreakable”), pe Bruce Willis, în rolul lui David Dunn și Samuel L. Jackson, în rolul lui Elijah Price, cunoscut și sub pseudonimul de Domnul Glass (sticlă). Lor li se alătură, din “Split”, James Mcavoy, reluând rolul lui Kevin Wendell Crumb și a multiplelor personalități care se ascund în interiorul său, precum și Anya Taylor-Joy, în rolul lui Casey Cooke, singura captivă ce a supraviețuit unei întâlniri cu Bestia (The Beast).

Continuând de unde a rămas Split, Glass îl găsește pe Dunn, aflat în urmărirea lui The Beast, creatura superumană a lui Crumb. Din seria de ciocniri dintre Dunn și Crumb, ce capătă proporții, se relevează că, din umbră, Price e, de fapt, adevăratul păpușar, ce deține secrete cruciale despre ambii.


Regia: M. Night Shyamalan
Actori: Sarah Paulson, Bruce Willis, Anya Taylor-Joy, James McAvoy, Samuel L. Jackson
An: 2019
Gen: Drama, SF, Thriller
IMDB: 6.8


Glass (2019) Online Subtitrat


Trilogie cu supereroi

Glass, un nou blockbuster marca M. Night Shyamalan, cu Bruce Willis și Samuel L. Jackson, lansat de Buena Vista International și Universal Pictures, îmbină într-un mod original două super povești care poartă semnătura regizorului: „Indestructibilul” (2000) și „Split” (2016).

Reluând firul epic din „Split”, Dunn pornește acum în căutarea Creaturii, o găsește, însă lucrurile evoluează neașteptat și cei doi se trezesc internați într-un spital de psihiatrie unde dau peste un personaj extrem de cunoscut – Price – care se dovedește a fi cel care deține secrete cruciale despre ei.

Glass
Glass

Directorul de imagine al noului film este Michael Gioulakis, cu care regizorul a colaborat la „Split”, designer de producție este Chris Trujillo, iar designer de costume Paco Delgado. Producătorul noului blockbuster marca Shyamalan este Jason Blum, care a produs și ultimele două filme ale regizorului , sub egida studiourilor Universal. Lui i s-au alăturat de data aceasta Ashwin Rajan, Marc Bienstock și Steve Schneider, ca producători executivi.


De la „Indestructibilul” la „Glass”, o super trilogie

Cu mult înainte să regizeze hit-ul anului 2016 „Split”, M. NightShyamalan plănuise să fie mult mai mult decât un film electrizant și de sine stătător. Thrillerul spunea povestea lui Kevin Wendell Crumb (James McAvoy), un bărbat suferind de o boală psihică ce pretinde că are mai multe personalități și care răpește trei adolescente. Planul lui e să le dea pe fete ca hrană uneia dintre personalitățile sale – Bestia – o creatură superumană. Una dintre fete, Casey Cooke (Anya Taylor-Joy), scapă atunci când Creatura descoperă cicatrici pe corpul ei – semne ale abuzurilor din copilărie. „Bucură-te, cei răniți sunt mai evoluați”, îi spune Creatura.

James McAvoy, Bruce Willis, Samuel L. Jackson
James McAvoy, Bruce Willis, Samuel L. Jackson

Ceea ce multă lume nu a bănuit atunci a fost că rădăcinile lui „Split” se găseau într-un alt film semnat tot de Shyamalan. Si lansat cu 16 ani înainte – „Indestructibilul” – și că împreună aceste două filme îl anunțau pe cel de-al treilea, formând o trilogie surprinzătoare.

Indestructibilul” spune povestea unui paznic pe nume David Dunn (Bruce Willis) care este singurul supraviețuitor al unui accident feroviar crunt. Si care își pune problema ce s-ar întâmpla dacă supereroii chiar ar exista. La insistența unui misterios colecționar de cărți de benzi desenate Elijah Price (Samuel L. Jackson), care suferă de o boală rară de oase; Dunn începe să creadă că are super puteri care îl fac imun la boală și suferință. În plus, își descoperă și capacitatea de a-i simți pe oamenii care plănuiesc fapte rele, printr-o simplă atingere.


Realitate si puterile

Odată ce Dunn acceptă această nouă realitate și începe să își folosească puterile, devine un războinic vigilent, care îi salvează pe cei inocenți și îi pedepsește pe cei răi. Filmul se încheie cu o scenă emoționantă în care Dunn merge să îi mulțumească lui Price. Dar descoperă cu stupoare că Price este cel care a provocat accidentul de tren și că a comis și multe acte de terorism. De ce? Pentru că Dunn este indestructibil. Iar Price este un răufăcător cunoscut și ca Mr. Glass, care nu vrea decât să îl distrugă pe erou.

Glass (2019) Online Subtitrat in Romana

Lansat cu mult înainte de nebunia Marvel cu supereroi, „Indestructibilul” s-a dovedit a fi un mega succes de cinema și este astăzi unul dintre titlurile clasice pentru fanii de bandă desenată. Succesul lui a fost atât de mare că, ani de zile de la lansarea lui, Shyamalan a fost întrebat de jurnaliști dacă nu plănuiește o continuare. Însă regizorul a fost stană de piatră pe subiect. Iar, când chiar a decis să facă o continuare Glass, a făcut-o în așa fel încât, până la final, nimeni nu s-a prins că toate cele trei titluri formează o trilogie.

Scena finală din „Split” are loc într-un restaurant din Philadelpha, unde patronii urmăresc un reportaj despre adolescenta răpită care a supraviețuit Creaturii. La bar se vede profilul unui client care pare David Dunn, iar filmul se încheie. Fanii lui Shyamalan au speculat ani de zile pe marginea acestei scene finale căutând simbolistica ei.