Ghost in the Shell (2017)

The Ghost in the Shell oferă un spectacol foarte ambiţios și creativ arătând cum ar fi fost din punct de vedere vizual Matrix dacă s-ar fi făcut în anul 2017 și nu în 1999. În mod evident benzile desenate manga semnate de Masamune Shirow din 1989 dar și filmul de animație cu titlu omonim din anul 1995 au funcționat ca un storyboard pentru regizorul Rupert Sanders care folosește aproape cadru cu cadru materialul original din comoditate sau poate ca un omagiu.

Cei nefamiliarizați cu anime-ul original vor fi captivați și de poveste ce are un personaj central a cărui simplă existență este o propunere morală fascinantă. Titlul filmului se referă la un context în care sufletul uman este găzduit într-un corp artificial.

În „Ghost in the Shell” majoritatea oamenilor nu au corpuri naturale ci combinații între organisme și roboți. Există membre și ochi artificiali dar și creiere îmbunătățite de exemplu prin microcipuri care permit unei persoane să învețe o limbă străină – ca franceza – în doar un minut. Personajul lui Scarlett Johansson este exemplul perfect al rezultatului acestui proces – un creier uman găzduit într-un corp umanoid dar artificial. În această lume hacking-ul a devenit o amenințare din ce în ce mai reală.


Titlu Romania: Spiritul din cochilie
Regia: Rupert Sanders
Actori: Takeshi Kitano, Scarlett Johansson, Michael Pitt
An: 2017
Gen: Actiune, Crima, Drama
IMDB: 6.4


Ghost in the Shell (2017) Online Subtitrat


Sinopsis Ghost in the Shell (2017)

Într-o Japonie în care mulţi oameni au creiere cibernetice, ceea ce îi expune atacurilor unor hackeri, o unitate de elită, numită Section 9, condusă de personajul lui Scarlett Johansson – Major, un hibrid unic om-cyborg – va ajunge să lupte împotriva acestor hackeri care îşi pot obliga victimele să comită orice infracţiune.

Devotată lichidării celor mai periculoși criminali și extremiști, Section 9 se vede confruntată acum cu un inamic al cărui singur scop e să distrugă definitiv progresele făcute de Hanka robotics în cybertehnologie.

Un detaliu din biografia eroinei şi caracteristicile sale fizice discută despre rolul major al tehnologiei în vieţile noastre, dar şi despre un viitor sumbru al umanităţii. Ghost in the Shell online subtitrat este povestea lui Major, un hibrid unic om-cyborg, care conduce o unitate specială . Filmul se bazează pe faimoasa serie manga cu același nume.

Vizual, arată super. Scenele de acțiune sunt bine filmate, nu sunt greu de urmărit și nu obosesc ochiul. Așadar (spoiler!), în povestea Spiritul din cochilie online subtitrat, creierul unei adolescente e furat și vârât într-un corp de robot. Fata era niponă. Culmea, după aceea nu mai știe japoneză. Nu aflăm de ce.

Nu e un film de cult, adică nu se ridică la înălțimea lui Blade Runner și nu are nicio replică memorabilă. Scena de la început, în care a fost creat cyborgul, seamănă izbitor cu scenele în care roboții erau creați în serialul Westworld.