Geneza – Genesi (1994)

Geneza – Genesi (1994) Film Online Subtitrat


Regia: Ermanno Olmi
Actori: Annabi Abdelialil, Omero Antonutti, Sabir Aziz
An: 1994
Gen: Aventura, Drama, Fantezie
IMDB: 6.0


Folositi butonul CC a playerului pentru Subtitrare


Sinopsis Geneza – Genesi

Transpunerea cinematografica a Primei Carti din Biblie.

Folosind drept cadru desertul marocan, filmul are ca pretext dorinta unui grup de beduini de a asculta intr-o noapte, in jurul focului povestiri despre creatie si despre Potop.

Titlul din limba romana provine de la cuvântul latin „genesis” care înseamna „început”, în limba ebraica. Cartea aceasta poarta numirea primelor cuvinte din debutul ei: „La început” („beresit”). Acest titlu este cum nu se poate mai nimerit pentru o carte în care Dumnezeu a binevoit sa ne dea informatii. Cu privire la începuturile tuturor lucrurilor din lumea necunoscuta în care deschidem ochii prin nasterea biologica.

Autorul: Cartea aceasta a fost scrisa de Moise si, împreuna cu urmatoarele patru scrise de el. Face parte dintr-o grupa de cinci carti cunoscute sub numirea de: „Pentateucul lui Moise”. Dovezi în sprijinul parerii ca Moise a fost autorul acestor carti.

Continutul: Cartea Genezei contine informatii despre „începuturile” multor lucruri din lumea în care traim noi astazi. Descrierea acestor „începuturi” este facuta concentric, începînd cu informatii globale despre realitatea creatiei. Si apropiindu-se apoi treptat, treptat de lumea imediat înconjuratoare omului. Aceasta apropiere cosmogonica sugereaza ca întreaga carte este un raspuns pe care Dumnezeu îl da celor mai arzatoare întrebari ale fiintei umane.

Textul Genezei apare de 60 de ori în continutul Noului Testament dovedind într-un sens profund ca germenii tuturor revelatiilor dumnezeiesti sînt plantate aici si ca cine vrea sa înteleaga pe deplin aceasta revelatie trebuie sa înceapa cu aceasta carte.

Geneza este o carte istorica. Ea cuprinde evenimente din „protoistoria omenirii”. De fapt am putea împartii întreaga biblia online subtitrat în doua sectiuni istorice distincte. Evenimentele dinaintea caderii omului (Geneza 1:1 pîna la Geneza 3:24) si evenimentele de dupa aceea (Geneza 4:1 pîna la sfîrsitul Bibliei).