Gasca de nebuni – Chain of Fools (2000)

Gasca de nebuni – Chain of Fools (2000) Film Online Subtitrat


Regia: Pontus Löwenhielm
Actori: Steve Zahn, Salma Hayek, Jeff Goldblum
An: 2000
Gen: Comedie, Crima
IMDB: 6.1


Folositi butonul CC a playerului pentru Subtitrare


Sinopsis Gasca de nebuni – Chain of Fools

Filmul e o comedie de actiune care se invarteste in jurul furtului unor monede rare. Hotul (Jeff Goldblum) intra intr-o frizerie si nimereste. Fara sa stie ce-l asteapta, pe mainile unui frizer cu nervii zdruncinati, care incepe prin a-i taia o ureche din greseala . Si sfarseste prin a-i infige o pereche de foarfece in gat. Dupa ce-si transforma clientul in cadavru, frizerul (Steve Zahn). Decide sa il depoziteze temporar in apartamentul fostei lui neveste (Lara Flynn Boyle), plecata in calatorie.

Apoi se decide sa viziteze apartamentul victimei, unde gaseste monedele furate si cade prada ispitei de a le pastra. In loc sa-si schimbe norocul in bine, frizerul devine tinta unor personaje si mai bizare decat el. Iar buclucurile incep sa se tina lant. Singura lui consolare e politista care ancheteaza furtul (Salma Hayek). Si de care se indragosteste la prima vedere. Dar faptul ca el se afla in posesia monedelor complica un pic cazul.

Acesta este, în esență, un film de “râs la perdanți”, în vena “scurtelor tăieturi”, fără pretenție și cu o doză sănătoasă de Quentin Tarantino aruncată pentru o bună măsură (fără sentimente și violență macho.) Chain of Fools se mândrește esențial (pentru acest tip de film) o serie de fraieri și dezbrăcăminte; de la personajul psiho-psihic al lui Jeff Goldblum la personajul hoț al lui Elijah Wood, adolescent aspirant al lui Elijah Wood.

Filmul este neuniform, ceea ce este probabil rezultatul lipsei de experiență a directorului (regizorilor). Există mai multe scene care se simt pur și simplu lipsite de importanță, iar personajul Bollingsworth ar fi putut să folosească puțină lustruire, dar în general filmul este foarte plăcut.