Garazh (1980)

Garazh (1980) Film Online Subtitrat


Regia: Eldar Ryazanov
Actori: Liya Akhedzhakova, Iya Savvina, Svetlana Nemolyaeva
An: 1980
Gen: Comedie, Drama
IMDB: 8.3


Folositi butonul CC a playerului pentru Subtitrare


Sinopsis Garazh

O cooperativă de-profit cum ar fi, sub auspiciile unui institut de cercetare. Este construirea de garaje de automobile pentru membrii săi, dintre care majoritatea sunt oameni de știință de cercetare la institut. Dintr-o dată, guvernul însușește o parte a șantierului de construcție. Astfel încât cooperativa nu se poate construi cât mai multe garaje așa cum a planificat – ceea ce înseamnă că unii membri trebuie să meargă. Previzibil se întâmplă – Consiliul Director expulzează pe scurt cele mai slabe patru acționari, care nu au nici o pârghie în structura puterii institutului.

Desigur, lovitura și a expulzat țipe; desigur, restul membrilor apuca în grabă hainele lor, astfel încât să plece cât mai curând posibil, locul actului lor rușinos. Și apoi, o poftă de mâncare neașteptată. Unul dintre membrii – care, de altfel, nu a fost dat afară – ridică glasul în semn de protest al acțiunii consiliului; când alți acționari refuză să-i țină seama, ea blochează toată lumea în sala de conferințe, ascunde cheia, și promite să nu lase pe nimeni până când problema este rezolvată într-un mod alternativ – și anume, prin aruncarea zaruri.

Ceea ce rezultă este un amestec încântător de tensiuni puternice sociale, invidie, resentimente, bârfă, acuzații herendous de bază non-conformismului, intimidare, amenințări voalate nestingherită și atacuri personale meschine – toate din care aproape erupe în violență atunci când Consiliul și susținătorii săi să încerce să se dezbrace pe căutare dizidentului, crezând cheia sala de conferințe să fie ascunse pe corpul ei.

Această situație nu este unică în realitatea sovietică. Filmul prezinta un echilibru complex și perfidă a puterii într-o organizație mică în cazul în care sunt implicate mize mari, precum și punctele slabe și capcanele de guvernanță corporativă.