Frantz (2016)

Frantz (2016) Film Online Subtitrat


Regia: François Ozon
Actori: Paula Beer, Marie Gruber, Ernst Stötzner, Anton von Lucke
An: 2016
Gen: Drama, Istorice, Romantice
IMDB: 7.5


Folositi butonul CC a playerului pentru Subtitrare


Sinopsis Frantz

Imediat după Primul Război Mondial, într-un orăşel german, Anna plânge zilnic la mormântul logodnicului ei, Frantz, mort pe front în Franţa. Într-o zi, un tânăr francez, Adrien, lasă şi el flori pe mormânt. Apariţia lui atât de curând după înfrângerea Germaniei va isca scandal.

Din nou Francois Ozon a reusit sa ma surprinda cu penultimul sau film, intitulat Franz, un amestec interesant intre drama de razboi , studiu de personaj,mister si thriller psihologic aproape hitchockian, o pelicula filmata in proportie de 80 la suta in alb si negru ,pentru a surprinde melancolia acelor vremuri ( actiunea are loc in Germania si Franta in 1919, post-Primul Razboi Mondial,intr-o societate inca afectata de evenimentele traumatizante ale razboiului) si din cand in cand infuzeaza si imagini color, intr-un contrast perfect cu cele black and white, pentru a capta momentele emotionante si mai pline de viata ale protagonistilor.

Vizual, stilistic, cinematografic, este evident din primele cadre ca Ozon nu poate da gres nici de data asta, in adaptarea partiala dupa romanul lui Ernst Lubitsch. Broken Lullaby. Atunci cand crezi ca filmul o va lua intr-o anumita directie, (dezamagire pentru amatorii de filme gay), Ozon schimba macazul. Si o ia in directia opusa (asa cum numai el o poate face) , aducand un plus de imprevizibilitate si mister in partea a doua a scenariului.

Ideea filmului este una complexa si anume aduce in discutie natura si puterea iertarii pana si in cele mai grele circumstante. Reflexia durerii provocate de razboi, ura permanta intre popoarele implicate. Dar si iubirea imposibila dintre un barbat si o femeie aflati in tabere opuse.