Forma apei – The Shape of Water (2017)

The Shape of Water este o poveste situată pe fundalul Războiului Rece, în America, în jurul anului 1963.

Într-un laborator guvernamental ascuns, de înaltă securitate, singuratica Elisa este prinsă într-o viață a tăcerii și izolării. Elisa este o angajată mută care se ocupă de curățarea unei structuri guvernamentale ce ascunde laboratoarele secrete. Curând, viața tinerei Elisa se schimbă pentru totdeauna atunci când ea și colega ei Zelda descoperă un experiment catalogat ca fiind secret.

Într-un rezervor de apă, trăiește o ființă misterioasă, unică: o anomalie naturală, un bărbat amfibie, care trăiește închis și este victima mai multor experimente. Treptat, Elisa începe să simtă simpatie pentru această ființă stranie, iar între cei doi se stabilește o legătură puternică.

Dincolo de cuvinte, ea simte că el este singurul care o vede așa cum este ea, și se hotărește să-l elibereze. Dar, lumea reală nu este un loc sigur pentru un om cu aceste caracteristici. Oare care va fi deznodământul?

După Labirintul lui Pan, luându-și probabil inspirație din basme clasice precum Frumoasa și Bestia, Mica Sirenă sau Cenușăreasa, Guillermo del Torro a creat un nou basm, o poveste nemuritoare.

Deși în esență este un film de dragoste, The Shape of Water prezintă elemente din toate stilurile cinematografice. Are același aer gotic întâlnit și în alte filme ale regizorului. În plus, este de multe ori foarte amuzant, însă exact atunci când trebuie să fie, nimic forțat. Are și câteva scene mai gory care ar putea să se încadreze într-un film horror (dar nu este deloc un film horror în rest). Surprinzătoare este și o bucată de musical dinspre finalul filmului.


Regia: Guillermo del Toro
Actori: Michael Shannon, Sally Hawkins, Octavia Spencer
2017
Gen: Aventura, Drama, Fantezie
IMDB: 7.4


The Shape of Water (2017) Online Subtitrat