Ford v Ferrari (2019)

Câștigătorii premiului Oscar, Matt Damon și Christian Bale sunt protagoniștii filmului Ford v Ferrari – Marea provocare: Le Mans ’66. Filmul este bazat după o poveste adevărată, inspirată din viața lui Carroll Shelby (Damon), un designer revoluționar al industriei americane de mașini și a neînfricatului șofer britanic Ken Miles (Bale). Ei s-au luptat cu birocrația corporatistă, cu legile fizicii, cât și cu propri demoni pentru a putea construi o mașină de curse revoluționară pentru compania Ford Motor Company. Astfel, au reușit să detroneze titlul deținut de Enzo Ferrari în cadrul cursei de 24 de ore din Franța din 1966, pe pista Le Mans.

Ford v Ferrari (2019) Online Subtitrat in Romana in HD 1080p


Titlu Romania: Marea provocare: Le Mans ’66
Alt titlu: The Grand Challenge: Le Mans ’66
Regia: James Mangold
Actori: Matt Damon, Christian Bale, Jon Bernthal
An: 2019
Gen: Actiune, Biografie, Drama
IMDB: 8.2


Ford v Ferrari (2019) Online Subtitrat


Trailer


Review Ford v Ferrari (2019)

Acţiunea din filmul Ford v Ferrari – Marea provocare: Le Mans ’66 începe în 1963, când o negociere de achiziţie eşuată între compania Ford, lider mondial în producţia de maşini, şi Ferrari, creatorul câtorva dintre cele mai celebre bijuterii pe patru roţi ale epocii, îl determină pe Henry Ford al II-lea să declare război total companiei italiene. Confruntarea nu se dă în tabelele cu vânzări, pe care Ford oricum ar fi câştigat-o, ci la cursele de maşini pe care Ferrari le domină incontestabil.

Aici intră în joc Carroll Shelby (Matt Damon) şi Ken Miles (Christian Bale), care primesc bani grei de la Ford pentru a produce, împreună cu echipele lor, o maşină de curse suficient de rapidă pentru a sfârşi dominaţia Ferrari.

Cel mai bine ar fi să intri la film fără să ştii prea multe despre evenimentele din realitate, pentru că Marea provocare nu prea lasă loc de surprize, în stilul “dacă n-ar fi, nu s-ar povesti”. Chiar dacă eficacitatea premierei este ştirbită întrucâtva de faptul că publicul poate uşor intui deznodământul, această nouă producţie a lui James Mangold (Logan) cu siguranţă te va captiva. Practic nu simţi cum trec cele 150 de minute ale filmului.

Dincolo de marea provocare titulară – pentru că filmul Ford v Ferrari – Marea provocare: Le Mans ’66 are până la urmă aceeaşi traiectorie cu mii de alte poveşti despre un om ce vede un obstacol în faţă şi este gata de orice pentru a-l depăşi – The Grand Challenge explorează convingător şi două mentalităţi din două perspective diferite. Mai întâi avem două perspective asupra modului de a face afaceri, una de masă şi cealaltă concentrată pe excelenţă.

În epocă, Ford şi Ferrari erau la fel de diferite ca, să zicem, filmul Garcea şi oltenii, a cărui popularitate a rămas neîntrecută în România din 2002 încoace, şi deja clasicul Moartea domnului Lăzărescu.

Mult mai incitant şi captivant în film Ford v Ferrari – Marea provocare: Le Mans ’66 este conflictul dintre eroi şi o parte a echipei Ford – “the suits”, aşa cum peiorativ îi numesc Shelby şi Miles. Este un conflict perpetuu între specialistul în marketing şi creatorul unui produs, iar Marea provocare reuşeşte foarte bine să arate cu degetul impostura specialistului în marketing care nu are nicio pricepere reală, ci doar împachetează într-un ambalaj atractiv munca altora. Şi când munca altora implică posibilitatea unei morţi oribile pe pistă, impostura este cu atât mai evidentă.


Online Subtitrat

Câștigătorii premiului Oscar, Matt Damon și Christian Bale sunt protagoniștii filmului Ford v Ferrari - Marea provocare: Le Mans '66. Filmul este bazat după o

Product In-Stock: https://schema.org/InStock

Editor's Rating:
5