Fondatorul – The Founder (2016)

Fondatorul – The Founder (2016) Film Online Subtitrat


Regia: John Lee Hancock
Actori: Patrick Wilson, Michael Keaton, Linda Cardellini, Laura Dern
An: 2016
Gen: Biografie, Drama, Istorice
IMDB: 7.2


Folositi butonul CC a playerului pentru Subtitrare


Sinopsis Fondatorul – The Founder

Filmul „Fondatorul” urmăreşte despre povestea adevărată a lui Ray Kroc (Michael Keaton), un agent de vânzări din Illinois, şi cum i-a cunoscut el pe Mac şi Dick McDonald (Nick Offerman şi John Carroll Lynch), care conduceau o afacere cu burgeri în California de Sud a anilor ’50. Impresionat de sistemul rapid de preparare a mâncării de la standul cu hamburgeri din San Bernardino, dar şi de mulţimea pe care o atrăgea, Kroc a întrezărit imediat un imens potenţial de francizare. El a găsit o modalitate de a ajunge într-o poziţie în care să poată obţine compania de la fraţii McDonald, creând un imperiu de miliarde de dolari. Şi aşa s-a născut McDonald’s.

Poate că meritele cinematografice ale lui The Founder sunt limitate, dar filmul lui John Lee Hancock arată încă o dată că istoria este scrisă de învingători. Povestea începe în anii ’50, când Ray Kroc (Michael Keaton, al cărui machiaj include un suspect ruj oranj-pământiu) se spetea încercând să vândă mixere pentru milkshake-uri. Trecut de 50 de ani, cu o lungă istorie de eşecuri de business în spate, Kroc este la limita înfrângerii. Asta până când îi întâlneşte pe fraţii McDonald’s, Maurice (John Carroll Lynch) şi Richard (Nick Offerman), patronii unui eficient restaurant fast food.

Într-o perioadă când clientul aştepta zeci de minute pentru a primi un fel de mâncare de obicei dezamăgitor. Fraţii McDonald’s au fost cu siguranţă nişte genii: în 30 de secunde primeai produsul comandat. La temperatura optimă şi de fiecare dată identic. Sistemul fraţilor McDonald’s era ceva nemaivăzut în epocă. Iar Kroc avea toate motivele să fie impresionat: “sunt nişte Henry Ford ai restaurantelor!”. Exclamă el când îi povesteşte soţiei sale, Ethel (Laura Dern), extraordinara experienţă.


Trailer Fondatorul – The Founder