Firul fantomă – Phantom Thread (2017)

Firul fantomă – Phantom Thread este stabilit în strălucirea Londrei postbelice din anii 1950, un producător de îmbrăcăminte este delegat să creeze haine pentru membrii înaltei societăți și ai familiei regale. Renumitul croitor Reynolds Woodcock și sora sa, Cyril, se află în centrul modei britanice, îmbrăcând regalitatea, starurile de cinema, cu stilul distinct al Casei lui Woodcock. Femeile vin și trec prin viața lui Woodcock, asigurându-i burlacului convins inspirație și companie, până când acesta întâlnește o femeie tânără, determinată, Alma, care devine curând un element central al vieții sale, ca muză și iubită.

Cândva controlată și planificată, acum el își găsește viața sa meticuloasă de croitor distrusă de iubire. Phantom Thread (2017) prezintă un portret iluminat atât al unui artist într-o călătorie creativă, cât și al unei femei care îi păstrează lumea alertă.

Daniel Day-Lewis din filmul Firul fantomă – Phantom Thread, unul dintre cei mai apreciaţi actori ai generaţiei sale. Recompensat cu trei premii Oscar, a început filmările pentru un nou lungmetraj regizat de Paul Thomas Anderson. Ccineastul cu care a colaborat şi la filmul ”Va curge sânge/ There Will Be Blood” (2007).


Regia: Paul Thomas Anderson
Actori: Vicky Krieps, Daniel Day-Lewis, Lesley Manville, Sue Clark, Joan Brown
2017
Gen: Drama, Romantice
IMDB: 7.6


Phantom Thread (2017) Online Subtitrat