Fete rele – Mean Girls (2004)

Crescuta in tinuturile aride ale Africii de parinti zoologi, Cady Heron (Lindsay Lohan) din Fete rele – Mean Girls (2004) crede ca stie totul despre supravietuire in conditii de criza. Dar legea junglei are un inteles cu totul nou cand eleva de 15 ani ajunge intr-un liceu normal, public. Si cade prada unui razboi psihologic si unor reguli nescrise carora adolescentele din ziua de azi trebuie sa le faca fata.

Regizat de Mark Waters (Vinerea trasnita) dupa un scenariu de castigatoarea premiului Emmy – Tina Fey (pentru Saturday Night Live). Fete rele este o comedie care are la baza cartea Queen Bees and Wannabes: Helping Your Daughter Survive Cliques. Gossip, Boyfriends and Other Realities of Adolescence, publicata la inceput in New York Times.

Este o comedie dedicată special adolescentelor, cam asta ar vrea să fie acest film, dar din păcate limbajul utilizat este foarte dur şi pe alocuri extrem de vulgar. Ceea ce duce la o dihotomie, la o contradicţie, între faptul cui i se adresează filmul şi cine poate să-l vizioneze. Pentru că un părinte responsabil nu ar recomanda acest film fiicei sale minore.

Regia: Mark Waters
Actori: Amanda Seyfried, Rachel McAdams, Jonathan Bennett, Amy Poehler, Lacey Chabert
Anul: 2004
Gen: Comedie
IMDB: 7.0