Ferrari 312B Where the Revolution Begins (2017)

Intr-o cursa impotriva timpului si a tuturor posibilitatilor, masina de curse revolutionara F1 Ferrari 312B va reveni in circuitul Monaco, 46 de ani mai tarziu, sub aripa creatorului ei, inginerul genial Mauro Forghieri.

Ferrari 312B se întoarce la pistă pentru o specială mare de nostalgie în Montecarlo; dar problemele se adună pentru echipa de mecanici din Cavallino. Pe hârtie este greu de imaginat ceva mai puțin spectaculos decât un film Ferrari 312B Where the Revolution Begins online subtitrat stabilit în mare parte într-un atelier. Dar Andrea Marini; directorul Ferrari 312B; a ales calea dificila si sinuoasa: documentarul; pe care la dedicat mitui reginei Ferrari; descrie inginerii si mecanicii; mintile si bratele unui miracol realizat cu aproape o jumatate de secol in urma .

Puteți simți oboseala și transpirația cadrelor construite manual; a pieselor montate pe mașină cu bucăți; a carburatorului; a pistoanelor; a benzilor elastice; de tot felul de componente care fac ca un Formula un singur loc să fie mare. Acesta este meritul principal al documentarului frumos regizat de Andrea Marini: spectatorul simte pasiunea piloților intervievați; a mecanicii vechi chemat să dea mărturie și a inginerilor care explică acei ani.


Regia: Andrea Marini
Actori: Paolo Barilla, Gerhard Berger, Bob Constanduros
2017
Gen: Documentare, Istorice, Sport
IMDB: 6.9


Ferrari 312B Where the Revolution Begins (2017) Online