Femeie in razboi – Woman at War (2018)

Halla, o femeie de 50 si ceva de ani din filmul Femeie in razboi – Woman at War online subtitrat, declara razboi deschis industriei aluminiului dupa ce constata cum exploatarile metalului desfigureaza Islanda. Situatia se complica si se schimba neasteptat cand in viata ei apare un micut orfan.

Halla sau „Femeia Muntilor”, cum o cunosc unii, s-a saturat de impactul distructiv pe care industria locala de aluminiu il are asupra mediului asa ca le declara razboi celor din spatele afacerii. E gata sa riste totul pentru a proteja zonele salbatice ale Islandei pe care le iubeste atat de mult. Cand afla ca un copil isi va face loc in viata ei, Halla din Femeie in razboi – Woman at War online subtitrat incepe sa-si puna intrebari serioase vizavi de manifestul pe care l-a pus in miscare.

Cunoscut deja ca si un regizor de film care pune un mare egal intre drepturile naturii si drepturile omului, islandezul Benedikt Erlingsson este si un autor si actor extrem de apreciat: prestatiile lui solo in teatrul islandez sunt printre cele mai de succes piese din istoria teatrului din Islanda.


Titlu original: Kona fer í stríð
Regia: Benedikt Erlingsson
Actori: Halldóra Geirharðsdóttir, Jóhann Sigurðarson, Juan Camillo Roman Estrada
An: 2018
Gen: Actiune, Thriller
IMDB: 7.6


Woman at War (2018) Online