Fantasy Island (2020)

Pe Fantasy Island – Insula fanteziilor, într-o staţiune tropicală de lux, enigmaticul Mr. Roarke transformă în realitate cele mai ascunse visuri ale oaspeţilor săi. Dar atunci când fanteziile se transformă în coşmaruri, oaspeţii, pentru a-şi salva viaţa, trebuie să dezlege misterul insulei.

În Insula fanteziilor, orice fantezie se poate îndeplini… dar fiecare dintre ele are un preţ. În prim-planul filmului se află enigmaticul Mr. Roarke, stewardul în costum alb al insulei, care face ca toate fanteziile să devină realitate. El îşi invită oaspeţii pe insula unde fiecare şi-ar putea vedea visul cu ochii, dar îi previne că rezultatul acestei experienţe nu e întotdeauna cel aşteptat.

Proiectul a demarat când producătorul Marc Toberoff a obţinut drepturile asupra filmului de la Gene Levitt, creatorul unor seriale de televiziune legendare. Potenţialul film de la Columbia urma să aibă moto-ul: „ai grijă ce-ţi doreşti”. Mai târziu, regizorul, co-scenaristul şi producătorul Jeff Wadlow, care a realizat hitul Blumhouse, Truth or Dare, i-a spus lui Blum că avea în cap ideea cum să realizeze un thriller supranatural, inspirat de Fantasy Island.

Fantasy Island (2020) Online Subtitrat in Romana in HD 1080p


Titlu Romania: Insula fanteziilor
Regia: Jeff Wadlow
Actori: Maggie Q, Michael Peña, Portia Doubleday, Kim Coates, Lucy Hale, Parisa Fitz-Henley
An: 2020
Gen: Aventura, Fantezie, Groaza
IMDB: 4.7


Fantasy Island (2020) Online Subtitrat


Trailer


Review Fantasy Island (2020)

Serialul original de televiziune, care a fost creat de Gene Levitt şi în care Ricardo Montalbán l-a interpretat pe Mr. Roarke, a avut şapte sezoane şi a devenit emblematic.

Wadlow susţine că ideea i-a venit în mod natural pentru filmul Fantasy Island – Insula fanteziilor, fiindcă temele erau deja schiţate în material. „Mi-a plăcut realismul magic şi întunecat din producţia iniţială,” spune el. “El conţinea emoţii şi personaje reale, dar le descria într-un fel suprarealist, care le dădea contururi mai tranşante. Serialul îmbrăţişase ideea de îndeplinire a dorinţelor la un preţ teribil şi o prezenta în fiecare săptămână sub o altă formă.”

Pentru Wadlow, faptul că spectatorii mai tineri nu cunoşteau serialul original reprezenta chiar punctul de atracţie al producţiei actuale. „Pentru mine, acesta era momentul propice pentru reintroducerea temei şi realizarea unei noi versiuni, care să fie atractivă atât pentru fanii care-şi amintesc producţia anterioară pe aceeaşi temă cât şi pentru noile generaţii, care nu sunt familiarizate cu ea”.

Ne ocupăm de patru fantezii întunecate care au protagonişti diferiţi şi vedem cât de surprinzător evoluează, ca şi când am urmări două episoade din serial deodată”, explică Wadlow.

Wadlow speră ca spectatorii filmului Fantasy Island – Insula fanteziilor să se distreze privind desfăşurarea fanteziilor ca şi când ei ar orchestra singuri fanteziile respective. „Noi prezentăm naraţiunea trecându-i pe protagonişti prin încercări imposibile, fapt ce-i va forţa să se maturizeze fiindcă ei trăiesc aceste fantezii în moduri neaşteptate”, afirmă el. „Sper ca spectatorii să treacă cu folos prin acest proces, văzându-i pe aceşti oameni cum îşi învaţă lecţia din experienţele prin care trec”.


Mr. Roarke

În centrul fanteziilor se află Mr. Roarke, interpretat de Michael Peña. „Îmi place cum şi-a definit rolul Michael Peña, ca şi când Roark ar fi un personaj contemporan, dar şi atemporal în acelaşi timp. Nu ştiu cum s-ar fi descurcat alţi actori cu acest rol. „La început îl ţinem în penumbră, un personaj misterios şi ascuns, pentru ca apoi, pe parcursul filmului să-l descoperim pas cu pas pentru ca publicul să-l înţeleagă – Roarke e uneori simpatic, alteori sinistru, uneori brusc, alteori de-a dreptul elaborat şi formalist.

Într-o bună parte a filmului Fantasy Island – Insula fanteziilor spectatorii se vor întreba dacă Roarke întruchipează răul şi dacă el vrea ca aceste persoane să treacă prin încercări groaznice. Sperăm că ei se vor întreba: ‘De ce ar vrea să facă asta, vrea să le dea o lecţie dură?’ Noi vrem ca spectatorii să fie emoţionaţi şi să se întrebe permanent: care sunt intenţiile acestui personaj?”

Wadlow remarcă şi faptul că în timpul unei mari părţi a filmului, legătura lui Roarke cu insula, rămâne obscură. „Insula e a lui, sau el face parte din insulă? Consider că relaţia aceasta se umple de semnificaţie pe măsură ce avansăm în intriga filmului. Noi începem să ne punem întrebări privitor la dinamica dintre ei pe măsură ce insula devine un personaj în sine”.

„Roarke este el însuşi în drum spre Fantasy Island – Insula fanteziilor”, susţine Peña. „El are o regulă strictă, fantezia trebuie urmărită până la sfârşit. El avertizează pe toată lumea că rezultatul i-ar putea surprinde pe privitori. Şi, totuşi, care este adevărata relaţie a lui Roarke cu insula? Cine e orchestratorul fanteziilor, Roarke sau insula? Roarke este steward pe insulă, aşa cum pretinde, sau controlează insula? Este el o parte din insulă, sau e o manifestare a ei?”

Peña susţine că nu s-a putut abţine să nu se inspire din interpretarea legendară a lui Ricardo Montalbán. „Interpretarea lui Roarke, de către Montalban, este atât de cimentată în imaginaţia şi amintirile mele,” recunoaşte el.

Explicaţia stă în faptul că, Peña este american de origine mexicană, iar Montalbán este chiar un actor mexican. „Eu nu l-am imitat pe el, ci am personalizat lucrurile pe care le făcea el. În primul rând este vorba de accent, fiindcă Montalbán e Mexican. Eu tocmai am terminat de filmat ‘Narcos,’ pentru care am petrecut opt luni în Mexico City; acolo, accentul lor este foarte evident – ei au un accent spaniol atunci când vorbesc englezeşte – iar asta mi s-a părut fascinant.”