Fantastic Beasts and Where to Find Them (2016)

Fantastic Beasts and Where to Find Them online subtitrat o face pe autoarea J.K. Rowling să se întoarcă în universul Harry Potter! Eroul este Newt Scamander, autorul cărții omonime din care studiază Harry în timpul primului an la Hogwarts; iar filmul îi prezintă aventurile, căci Newt nu se lasă până nu devine cel mai celebru magizoolog din lume. Călătoriile sale îi vor scoate în cale cele mai fantastice creaturi, unele dintre ele deosebit de periculoase!

Filmul Animale fantastice şi unde le poţi găsi pornește de la o valiză ce ascunde o faună exotică, o adevărată paradă de creaturi ce îi va bucura pe cei mai mici/tineri dintre spectatori; și continuă cu investigarea unei prezențe magice întunecate în orașul New York al anilor 1920.

Deși plasat cu decenii înaintea acțiunii din Harry Potter, protagonistul nu este atât de diferit: un tânăr puțin stângaci; însă cu o inimă mare, inteligent și cu stofă de erou, care va combate prin aceleași mijloace vrăjitorești implacabilele forțe ale răului.


Titlu Romania: Animale fantastice şi unde le poţi găsi
Regia: David Yates
Actori: Samantha Morton, Katherine Waterston, Ezra Miller, Eddie Redmayne, Colin Farrell
An: 2016
Gen: Aventura, Familie, Fantezie
IMDB: 7.4


Fantastic Beasts and Where to Find Them (2016) Online Subtitrat


Alternativa Harry Potter

Totuși, este primul film Harry Potter plasat într-un mediu urban: până acum, protagonistul evolua undeva în preajma școlii Hogwarts, unde totul invita la magie. De data asta in Fantastic Beasts and Where to Find Them online subtitrat, protagonistul este în mijlocul halucinantului New York al anilor 1920 acei „Roaring twenties”, cu mașini de epocă, femei în ținută „flapper” și cu gangsteri (vrăjitori plus creaturi fantastice) pregătindu-se de afacerile ilegale cu alcool din perioada Prohibiției. Iar filmul aduce prima oară lupta între bine și rău (pentru că baghetele magice se vor încinge și de data asta) într-un context urban în care scenele de distrugere le concurează cu succes pe cele din filmele cu supereroi.

Altfel rețeta este aplicată destul de consecvent: răul stă la pândă și, ca de obicei, este carismatic deși – de data asta – scenele care înfățișează forțele malefice nu sunt doar spectaculoase ci reușesc să frizeze prin acumulările de tensiune genul horror. De altfel, filmul are câteva locuri comune cu genul horror (copii posedați) pe care nu le-am mai văzut în seria Harry Potter.

Cu povești de dragoste și plasat în altă parte decât între zidurile unei școli britanice (fie ea și de magie) noul Fantastic Beasts and Where to Find Them reușește să se adreseze unui public mai larg decât seria Harry Potter. Povestea câștigă un fundal cu care ne-am obișnuit în alt gen de filme și care, surprinzător, ar putea să ne fie mai familiar.