Fantastic Beasts: The Crimes of Grindelwald (2018)

In filmul Fantastic Beasts: The Crimes of Grindelwald online subtitrat, este anul 1927, iar povestea incepe la cateva luni dupa ce Newt a ajutat la descoperirea si capturarea infamului vrajitor intunecat, Gellert Grindelwald. Cu toate acestea, asa cum a promis ca va face, Grindelwald a realizat o evadare dramatica si a adunat mai multi adepti la cauza sa, ridicand vrajitorii mai presus de toate fiintele non-magice.

Singurul care ar putea sa-l opreasca este vrajitorul pe care l-a numit candva cel mai drag prieten al sau, Albus Dumbledore din Animale Fantastice: Crimele lui Grindelwald.

Dumbledore va trebui sa caute ajutorul vrajitorului care l-a invins pe Grindelwald odata, fostul sau student, Newt Scamander. Aventura il reuneste pe Newt cu prietenii americani Tina, Queenie si Jacob. Dar misiunea lui va testa loialitatea acestora, in timp ce se confrunta cu noi pericole intr-o lume a vrajitorilor din ce in ce mai periculoasa si divizata.

Fantastic Beasts: The Crimes of Grindelwald (2018) Online Subtitrat in Romana


Titlu Romania: Animale Fantastice: Crimele lui Grindelwald
Regia: David Yates
Actori: Katherine Waterston, Johnny Depp, Zoë Kravitz, Ezra Miller, Eddie Redmayne, Jude Law
An: 2018
Gen: Aventura, Familie, Fantezie
IMDB: 6.7


Fantastic Beasts: The Crimes of Grindelwald (2018) Online Subtitrat


Trailer


Review

Povestea începe curând după acţiunea din primul film. Îl vedem pe Albus Dumbledore (Jude Law) apelând la Newt Scamander (Eddie Redmayne) pentru a-l găsi la Paris pe atotdistrugătorul Credence (Ezra Miller), care ar putea fi cheia succesului în războiul pe care întunecatul vrăjitor Gellert Grindelwald (Johnny Depp) este pregătit să-l declare muritorilor de rând. Ajutat de animalele sale fantastice, dar şi de prieteni de nădejde, Newt îl înfruntă pe atotputernicul Grindelwald şi armata sa tot mai numeroasă de acoliţi pentru a împiedica un război între două rase şi divizarea ireversibilă a lumii vrăjitorilor.

Sequelul funcţionează pentru fanii francizei pentru că lărgeşte mitologia Wizarding World şi oferă detalii despre istoria marilor clanuri ce se înfruntă încă de la începutul francizei Harry Potter. Dacă pentru fani este entuziasmant să afle cine este rudă cu cine şi cum a ajuns X în familia Y, pentru spectatorul mai relaxat devine curând evident faptul că Crimele lui Grindelwald are un arsenal destul de redus de mijloace prin care să-l impresioneze. De fapt cu acest sequel devine clar ceva ce la primul film doar se bănuia: seria Animale Fantastice este pentru Harry Potter exact ceea ce Hobbitul a fost pentru Stăpânul inelelor.

Povestea este îngreunată de câteva decizii bizare şi nu cu totul captivante ale lui J.K. Rowling, decizii care măresc nejustificat durata filmului. De exemplu 15 minute în care suntem martorii încercatei poveşti de dragoste dintre vrăjitoarea Queenie (Alison Sudol) şi muritorul Jacob (Dan Fogler), o intrigă secundară care nu duce nicăieri şi care nu influenţează prin nimic deznodământul.

Pentru spectatorul atent, dar nepreocupat de cele mai mici detalii ale universului creat de Rowling, este mai captivant mesajul subsidiar al filmului, care discută faptul că, într-o lume tot mai divizată, ar trebui să ne concentrăm pe ce ne apropie şi nu pe ce ne desparte. Deasupra acestei discuţii tronează imperial Grindelwald, ale cărui preocupare pentru supremaţia vrăjitorilor şi discurs electrizant par fi trimiteri directe la Hitler şi Holocaust. Din păcate, dincolo de aceste aspecte, pare că inventivitatea şi energia extraordinară a imaginaţiei lui J.K. Rowling a secat şi că filmele Fantastic Beasts nu sunt altceva decât facile maşini de făcut bani.