Fântâna – The Fountain (2006)


Fântâna – The Fountain (2006) film online subtitrat

Gen: Drama, Romantic, SF
Producator(i): Darren Aronofsky
IMDB: 7.3
Regia: Darren Aronofsky
Actori: Hugh Jackman, Rachel Weisz, Sean Patrick Thomas

Dacă Darren Aronofsky, “The Fountain” este o nebunie ambițios, e greu nepotrivit pentru că filmul Fântâna în sine este de aproximativ una din nebuniile cele mai grandioase omenirii, căutarea pentru viața veșnică.

Aronofsky, director al neobosit “Pi” și “Requiem for a Dream”, îndrăznește să se, și filmul lui Fântâna, arunca cale de “acolo” – în trei direcții narative, la o dată. Dar spre deosebire de alte filme care s-au împărțit critici în acest an, “Fântâna” izvoarele de la o pasiune pentru a-și asuma riscuri, mai degrabă decât de la pariuri acoperite (M. Night Shyamalan lui călduț, Jokey, incoerentă “Lady in the Water”) sau născuți morți multi- înțelepți poveste (calcul “Babel”), în cazul în care diferitele fire narative sunt doar foarte strânse conectate la o temă de bază.

OK, dacă acest lucru pare mai mult ca o apărare de “Fântâna” decât o revizuire simplă, așa să fie. Filmul a fost deja blestemat ca o prostie și lăudat ca îndrăzneț la festivaluri de film Fântâna de la Veneția pentru a Toronto – și ambele aceste evaluări sunt valabile, în parte din cauza mai mare joc de noroc estetic filmului: seriozitate sa.

Ei bine, moartea este o problemă serioasă. Și “Fântâna” nu este atât de mult despre căutarea pentru viața veșnică, deoarece este vorba de voința de a suficient pentru a opri moartea. Este un lucru pentru a fantezii despre condițiile de viață pentru totdeauna; este destul de altul pentru a lupta încetarea existenței pământești în momentul următor, sau săptămâna viitoare, sau anul viitor. “Fântâna” este un science-fiction istoric aventura-fantezie despre (sau Man) lupta unui om pentru a face față faptul de necontestat de moarte.

Ea începe cu Tomas (Hugh Jackman, un băiat un drum lung de la Oz) ca conchistador spaniol din secolul al 16-lea a explora țara mayași în căutare de Pomul Vieții biblic la cererea reginei Isabella (Rachel Weisz). Filmul alunecă în secolul 21, în cazul în care Tommy (Jackman) este un chirurg si om de stiinta de cercetare disperată de a descoperi un leac pentru tumora in creier de soția sa, Izzi (Weisz), care scrie o carte de basm numit Fântâna care include povestea 16-lea.