Familie de-a gata – Instant Family (2018)

Cand Pete (Mark Wahlberg) si Ellie (Rose Byrne) din Familie de-a gata – Instant Family online subtitrat, decid ca e timpul sa-si faca o familie, ajung fara sa vrea in lumea adoptiilor. Si, cand ajung sa cunoasca un trio de frati, care include si o adolescenta nabadaioasa; isi dau seama ca nici nu au pornit bine “motoarele”, si sunt pe cale sa scape fraiele din mana. Din acel moment, viata lor va fi un sir neintrerupt de eforturi hilare de a invata pe repede inainte ce inseamna sa fie parinti; in speranta ca vor reusi sa devina o familie, fie ea si de-a gata…

Comedia Familie de-a gata – Instant Family online subtitrat e inspirata de experienta personala a scenaristului/regizor/producator Sean Anders. Si ii are ca protagonisti pe Mark Wahlberg si Rose Byrne. Alaturi de care ii regasim pe Octavia Spencer, Tig Notaro si Margo Martindale, Julie Hagerty si Michael O’Keefe.

Aceasta comedie despre cea mai neverosimila familie pe cale de a se forma, ori de a se distruge definitiv, atinge teme sensibile, dar redate cu umor si emotii autentice. Pentru ca, in definitiv, familie inseamna o legatura de suflet pe viata.

Familie de-a gata - Instant Family (2018) Online Subtitrat in Romana


Regia: Sean Anders
Actori: Mark Wahlberg, Rose Byrne, Isabela Moner
An: 2018
Gen: Comedie, Drama
IMDB: 7.4


Instant Family (2018) Online Subtitrat


Trailer


Review

După o furtunoasă discuţie despre un viitor în care ar trebui să fie înconjuraţi de copii, soţii Pete (Wahlberg) şi Ellie (Byrne) încep să cocheteze cu ideea de a deveni asistenţi parentali. Nu altruismul îi împinge, ci dorinţa de “a-şi face mâna” cu parenting-ul şi nevoia de a umple un gol în relaţia lor. Dar în urma unui concurs de împrejurări, cuplul aduce acasă nu unul, ci trei copii părăsiţi de mama lor toxicomană: independenta adolescentă Lizzy (Isabella Moner) şi fraţii ei mai mici, împiedicatul Juan (Gustavo Quiroz) şi sălbatica Lita (Julianna Gamiz). Pete şi Ellie sunt catapultaţi astfel într-o lume a haosului, fiind nevoiţi să înfrunte deodată variatele probleme specifice tuturor celor trei complicate vârste ale copilăriei.

Filmul pare a fi gândit să amuze şi, fii fără grijă, scenariul oferă suficiente situaţii trăsnite şi accidente hilare gata să-i facă pe părinţi să-şi aducă aminte de păţaniile din propria familie şi pe cei care încă ezită să se arunce în această mare aventură a vieţii să o mai amâne un pic, poate un deceniu-două. Din acest punct de vedere, Familie de-a gata nu este mai mult decât o colecţie de gaguri, eficientă, dar şi previzibilă şi repetitivă.

Filmul îşi dovedeşte adevărata valoare (în stilul edulcorat al Hollywood-ului, ce-i drept) explorând drama copiilor părăsiţi de părinţii naturali şi nevoiţi să se adapteze în alte cămine. Povestea este inspirată de experienţele personale (probabil înfrumuţesate) ale regizorului şi scenaristului Sean Anders şi reuşeşte cumva să ne determine pe noi, cei care mergem la cinema pentru două ore de relaxare la o comedie, să ne gândim şi la cei mai puţin norocoşi şi, mai ales, la cei mai vulnerabili dintre noi. Da, Familie de-a gata explorează subiectul în condiţii de laborator, iar cei trei copii “fac frumos” până la happy-end, dar nu e deloc greu să mergi mai departe cu gândul şi să te întrebi ce se întâmplă cu aceşti copii nedoriţi, a căror unică vină este că sunt copiii unor părinţi iresponsabili, într-o ţară mult mai puţin prietenoasă cu cei neajutoraţi, precum România.

Familie de-a gata vorbeşte eficient şi despre comunicare, despre răbdare, despre adaptarea la o altă mentalitate. Vorbeşte despre confortul psihologic şi despre extrem de dificila încercare de a face un adolescent, care se crede şi chiar se vrea neînţeles, să-şi deschidă inima şi să spună ce are pe suflet. Din oferta actuală a cinematografelor, probabil că nu este un film care să invite la o mai bună comunicare între generaţii decât această comedie, prin urmare te invităm să-i treci cu vederea clişeele şi reţeta evidentă şi să-i dai o şansă la cinema.