Fahrenheit 451 (1966)

Fahrenheit 451 (1966) Film Online Subtitrat

Regia: François Truffaut
Actori: Julie Christie, Alex Scott, Cyril Cusack, Anton Diffring, Bee Duffell
Anul: 1966
Gen: Drama, SF
Durata: 112 minute
IMDB: 7.3

Folositi butonul CC a playerului pentru Subtitrare

Într-o societate a viitorului, cărțile sunt interzise, iar cei care sunt surprinși că le dețin, sunt aspru pedepsiți. Montag e un pompier care nu mai stinge incendii, ci le provoacă, dând foc carților; la sfârșitul lucrului, se întoarce docil acasă, la soția sa Clarisse, fară nici un gând străin. Iată însă că, într-o zi, cunoaște o altă femeie, Linda, care este o înfocată cititoare de cărți și-i trezește și lui Montag interesul pentru cuvintele scrise și ideile pe care le conțin in filme online Fahrenheit 451…

La casa unui colector de carte, căpitanul (Cyril Cusack), discuții cu Montag pe larg despre modul în care cărțile schimba oamenii și să le doresc să fie mai bine decât altele, care este considerat anti-social. Colecționarul de carte, o femeie de vârstă mijlocie, care a fost văzut cu Clarissei de câteva ori în timpul călătoriilor Montag la și de la locul de muncă, refuză să părăsească casa ei, optând în schimb pentru ea și casa arde, astfel ea poate muri cu cărțile ei din Fahrenheit 451. Întorcându-se acasă în acea zi, Montag încearcă să spună Linda și prietenii ei despre femeia care se martirizat în numele cărților și îi confruntă despre neștiind nimic despre ce se întâmplă în lume, numindu-le zombi și spunându-le ei doar omoară timp în loc de viață de viață. Deranjate asupra comportamentului Montag, prietenii lui Linda încerca să plece, dar Montag le oprește, forțându-le să se așeze și să asculte un pasaj roman. În timpul citirii, unul dintre prietenii lui Linda descompune plâns, conștient de sentimentele ea refulate de-a lungul anilor, în timp ce alți prieteni lui Linda se lasă în dezgust peste presupusa cruzime Montag și conținutul bolnav al romanului. In acea noapte din Fahrenheit 451, Montag visează ca Clarissei colector de carte care sa sinucis. În aceeași noapte, casa Clarissei este percheziționat, dar ea scapă printr-o trapă în acoperiș, mulțumită unchiului ei. Montag se rupe în biroul căpitanului caută informații despre Clarisse lipsă și este prins, dar nu a pedepsit in Fahrenheit 451.

Montag se întâlnește cu Clarisse și o ajută să rupă înapoi în casa ei, pentru a distruge documente pe care le-ar aduce Pompierilor altora ca ea. Ea îi spune de “oameni de carte”, o sectă ascunsă de oameni care batjocori legea, fiecare dintre ei au memorat o carte să-l țină în viață. Mai târziu, Montag spune căpitanul demisionează, dar este convins să meargă pe mai multe apeluri, care se dovedește a fi casa Montag. Linda părăsește casa, spunându-Montag că ea nu a putut trăi cu obsesia lui din Fahrenheit 451, de carte și lasă-l să fie pedepsit de Pompierilor. Mânios, el distruge dormitor și televiziune înainte de incendierea cărților. Capitanul l prelegeri despre cărțile pe care și trage o ultima carte din haina lui Montag, pentru care Montag îl omoară. El scapă și găsește oamenii de carte, în cazul în care el vede “captura” lui la televizor, pus în scenă pentru a tine masele amuzați și pentru că guvernul nu vrea să-l în viață. Montag selectează o carte pentru a memora, Tales of Mystery & Imaginatia de Edgar Allan Poe și devine unul dintre ele.