Facebook Cracking the Code (2017)

Facebook Cracking the Code (2017) Documentar Online Subtitrat


Regia: Peter Greste
Actori: Sarah Ferguson
An: 2017
Gen: Documentare
IMDB: 5.2


Se lucreaza la subtitrare!


Sinopsis Facebook Cracking the Code

Sunt Jen Chien, iar acesta este “Efectuarea contactului”, un program care leagă oamenii, ideile vitale și informații importante.

JC: Dr. Shakti Butler și organizația sa, World Trust, folosesc filmul documentar, dialogul și educația pentru a aborda complexitatea profundă a rasei și a rasismului. Cel mai recent film al său, Cracking the Codes: Sistemul inegalității rasiale, analizează natura structurală și instituțională a nedreptății rasiale prin folosirea de povesti personale, anecdote și perspective de la o varietate de oameni. Să ascultăm câteva clipuri din film.

Humaira Jackson: Când eram foarte tânăr probabil până la vârsta de aproximativ opt sau nouă. Rețeaua socială relațiile dintre prietenii de familie erau în mare parte oameni de origine asiatică de Sud. Nu eram atât de conștient de mine ca de o ființă rasială. Apoi, ceva sa schimbat și, în acel moment, am început să-mi resping propria cultură, comunitate. Destul, cred destul de drastic. Deși erau mulți oameni de culoare în jurul meu, am vrut să fiu acceptat și asimilat cu oamenii albi.

Hugh Vasquez: Cred că una dintre cele mai mari tulburări pe care le-am avut în legătură cu tatăl meu, în special, are de-a face cu supărarea cu cât este întunericul. Îmi amintesc cam acum zece ani și am 54 de ani, așa că nu a fost cu mult timp în urmă, în urmă cu zece ani, iar el mi-a arătat o imagine cu el însuși când avea patru ani. N-am văzut niciodată imagini cu el când era tânăr înainte. Nu ne-a arătat nicio fotografie despre noi înșine. Mă uit la tabloul și e acest băiat drăguț, frumos de patru ani, întunecat, întunecat, întunecat.